Πολιτιστική Λειτουργός Δήμου Αγίου Αθανασίου

 

1. Στον Δήμο Αγίου Αθανάσιου ως γνωστόν μένουν αρκετοί πρόσφυγες. Έχουν ενεργό ρόλο στην τοπική κοινωνία;

Ο καθένας από αυτούς κουβαλά τη δική του ιστορία για το τι βίωσε στην τραγωδία του 1974 και πολλοί εξ’ αυτών βρίσκονται ακόμη σε εγρήγορση με στόχο να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και να συνεχιστεί ο αγώνας για επανένωση του τόπου μας.


2.Έχει ξαναγίνει στον δήμο σας δικοινοτική εκδήλωση;

Ναι έχει ξαναγίνει στον δήμο ακόμα ένα Δικοινοτικό Μουσικό Συναπάντημα το 2015. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση που οι δημότες μας έστειλαν το μήνυμα ότι η μουσική ενώνει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο στον κοινό αγώνα Ε/κ και Τ/κ για επανένωση.


3. Πώς αγκαλιάζουν οι δημότες αυτήν τη δικοινοτική εκδήλωση;

Τόσο οι πρόσφυγες όσο και οι αυτόχθονες δημότες θα παραστούν στην εκδήλωση για να στείλουν το μήνυμα ότι δεν θέλουν διαχωριστικές γραμμές, αλλά ειρηνική συμβίωση, όπως έκαναν και στο προηγούμενο δικοινοτικό μας συναπάντημα.


4. Η μουσική είναι ένα μέσο ώστε να ξεπεραστούν οι διαφορές ανάμεσα στις δύο κοινότητες;

Στόχος της εκδήλωσης είναι να περάσει το μήνυμα πως η μουσική ενώνει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης. O δήμος μας προάγει την ενθάρρυνση της δικοινοτικής συνεργασίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων προάγοντας έτσι την ειρήνη στην Κύπρο. Η μουσική και οι τέχνες γενικά αποτελούν ένα ακόμα βήμα στη μεταξύ μας κατανόηση και σεβασμό των πολιτιστικών μας αξιών, απαραίτητες προϋποθέσεις για ειρηνική συνύπαρξη.


5. Πείτε μας λεπτομέρειες για τη δικοινοτική εκδήλωση που πραγματοποιήσατε

Η δικοινοτική εκδήλωση με τίτλο «Η Μουσική Ενώνει» πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Αγίου Αθανασίου. Συμμετείχε η Δημοτική Χορωδία Αγίου Αθανασίου, η Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη στην Κύπρο και η Ορχήστρα του Δημαρχείου του Τουρκοκυπριακού Τομέα Λευκωσίας. Ως δήμος και πολιτιστική επιτροπή καλέσαμε τον κόσμο να αγκαλιάσει την εκδήλωση αυτή και όλοι μαζί τραγουδήσαμε και επιβεβαιώσαμε τη βασική αρχή για ειρηνική συνύπαρξη σε μια επανενωμένη Κύπρο.

Διαβάστηκε 2676 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top