Διευθύντρια/ Συντονίστρια Προγραμμάτων Ανοικτού Σχολείου Αγίου Αθανασίου


1. Το Ανοικτό Σχολείο Αγίου Αθανασίου είναι ένας θεσμός που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο;

Είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός που εφαρμόζεται από το 2007 με κύριο μέλημά του την παροχή επιμόρφωσης, ψυχαγωγίας και άθλησης στους δημότες του Αγίου Αθανασίου και όχι μόνο. Στο Ανοικτό Σχολείο μπορεί να ενταχθεί ο καθένας, είτε είναι δημότης, είτε όχι. Οι 2200 συμμετοχές σε συνολικά 53 θεματικές ενότητες / δραστηριότητες επιβεβαιώνουν την αγάπη του κόσμου.

 

2. Ποια είναι τα προτερήματα του Ανοικτού Σχολείου;

Τα δίδακτρα είναι πολύ χαμηλά, οπότε σε μια περίοδο οικονομικής στενότητας, το να υπάρχει και να λειτουργεί ένας τέτοιος θεσμός, είναι μεγάλη ευλογία και παράλληλα μεγάλη ανάσα για πολύ κόσμο. Από ξένες γλώσσες, λογιστική, ηλεκτρονικούς υπολογιστές (ecdl) μέχρι χορούς, ζωγραφική, χειροτεχνία και αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, πιλάτες, yoga, Zumba κλπ. Τέλος το Ανοικτό Σχολείο στοχεύει στη συνεχή επιμόρφωση των δημοτών σε επίκαιρα θέματα και πέραν των μαθημάτων του διοργανώνει κάθε χρόνο διάφορες διαλέξεις. Για φέτος, κάνουμε αρχή με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και θα ακολουθήσουν κι άλλες διαλέξεις.

 

3. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο σχολικός εκφοβισμός;

Ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σωστή ενημέρωση. Ενημέρωση σε ότι αφορά την στήριξη του παιδιού που υποβάλλεται σε εκφοβισμό και στο τι μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά που εκφοβίζουν άλλα παιδιά.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η πρόληψη όπου το κάθε παιδί θα μπορεί να νιώθει εμπιστοσύνη, ώστε να μοιραστεί με τους γονείς και τον δάσκαλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Εάν ένα παιδί έχει γαλουχηθεί από το σπίτι με τις αξίες του σεβασμού και της αλληλεγγύης, θα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί στη θέση του παιδιού που εκφοβίζει.

 

 

4. Πιστεύετε ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στην Κύπρο είναι επαρκώς ενημερωμένοι για το θέμα;

Πιστεύω ότι είναι πιο ενημερωμένοι οι εκπαιδευτικοί. Σαφώς το θέμα του εκφοβισμού αγχώνει αρκετά τους γονείς και όλοι ενδόμυχα έχουν το φόβο να μην πέσει το παιδί τους θύμα εκφοβισμού.

Θεωρώ ότι οι γονείς έχουν μια γενική γνώση επί του θέματος, αλλά στην πράξη είναι δύσκολο το πώς να το χειριστούν το όλο θέμα.

 

5. Μιλήστε μας για τη διάλεξη που διοργανώνει το Ανοικτό Σχολείο Αγίου Αθανασίου.

Η διάλεξη μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 6.30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου μας. Ομιλήτρια θα είναι η εκπαιδευτικός και εισηγήτρια σε θέματα εκφοβισμού, Δωρίτα Μαρκαντώνη, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός: Από τους μύθους στις πραγματικότητες – Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου».

Μιας και το θέμα είναι επίκαιρο, θεωρήσαμε ορθό να πραγματοποιήσουμε αυτή τη διάλεξη που απευθύνεται και σε γονείς, αλλά και σε εκπαιδευτικούς, για να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα επί του θέματος. Να σημειωθεί ότι η διάλεξη είναι δωρεάν και στους παρευρισκόμενους θα δοθούν σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης.
 

Διαβάστηκε 273 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top