Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να καλέσουν την Φράνσις Χόγκεν να μιλήσει για τις καταγγελίες στο Facebook, ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Τα προβλήματα για τον Ζούκερμπεργκ μοιάζουν να μην έχουν τέλος μετά τις αποκαλύψεις για τα θέματα ασφάλειας των δεδομένων των χρηστών και την προσωρινή κατάρρευση των πλατφορμών του χθες.

 

Η τριαντάχρονη μάρτυρας αποκάλυψε προχθές δημόσια, σε συνέντευξη την ταυτότητά της καταγγέλλοντας ευθέως τον όμιλο μεγαθήριο, Facebook, για έκθεση της ασφάλειας των χρηστών του χάριν του κέρδους, τροφοδοτώντας νέο γύρο αμφισβήτησης και συζητήσεων γύρω από την εταιρεία.

 

Με βάση πληροφορίες του Politico, ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να καλέσουν τη μάρτυρα να καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο μιας και το ευρωπαϊκό όργανο επεξεργάζεται αυτό το διάστημα νομοσχέδιο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Οι νέοι κανόνες στοχεύουν να αναγκάσουν εταιρείες μεγαθήρια, όπως το Facebook, να καταπολεμήσουν παράνομο περιεχόμενο, την παραπληροφόρηση, συστημικά ζητήματα καθώς και πλήθος άλλων θεμάτων.

«Τα αρχεία του Facebook- και οι αποκαλύψεις που μας έχει παρουσιάσει η καταγγέλλουσα, υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει να μην αφήνουμε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να "αυτορυθμίζονται"», ανέφερε η Δανή ευρωβουλευτής Κρίστέλ Σάλντεμοζ, επικεφαλής της σύνταξης του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες, η οποία μίλησε με τη Χόγκεν δύο βδομάδες πριν αποκαλύψει την ταυτότητά της, την Κυριακή, όπως ανέφερε το Politico.

 

Η καταγγελία αναφέρει ότι ενώ η εταιρεία γνώριζε για πλήθος ζητημάτων ασφαλείας των δεδομένων στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δεν έκανε ουσιαστικά κάτι γι' αυτό.

 

Η Χόγκεν θα καταθέσει τόσο ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, όσο και ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου. Μένει να δούμε αν θα παρευρεθεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Πηγή: https://www.iefimerida.gr

 

Διαβάστηκε 285 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top