Όλοι έχουμε ταυτίσει τις αναμνήσεις μας ως παιδιά, με τις λιχουδιές. Βασιλιάς όλων βεβαίως ήταν και παραμένει για πολλούς, το παγωτό. Όλοι τα καλοκαίρια ξεμυτίζαμε στο άκουσμα του παγωτάρη στις γειτονιές ή ζητούσαμε επίμονα για κάτι δροσερό στις βόλτες μας στο Μόλο. Ο Ντίμης Χειλέτης κρύβεται πίσω από τη «γευστική όαση», που απολαμβάνουμε μικροί και μεγάλοι από πλανόδιους, αλλά και από γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία ολόκληρης της Κύπρου. Μάλιστα, μας εξηγεί πως το απόλυτο μυστικό της διαχρονικής και ψηλής ποιότητας είναι… το μεράκι. 

 

Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με το παγωτό;

Τα παγωτά JOY ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1970, από τον πατέρα μου Χάρη Χειλέτη και ένα αδελφικό του φίλο, τον Μωυσή Μωυσέως. Τότε ως χόμπι, οι δύο τους έφτιαχναν παγωτό και το πουλούσαν επί τόπου. Στην πορεία ο κ. Μωυσέως αποχώρησε και ο πατέρας μου συνέχισε τη δραστηριότητά του αυτή, με ακόμη περισσότερο μεράκι. Η δική μου σχέση με το παγωτό, άρχισε κιόλας από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Ουσιαστικά, όμως ανέλαβα τη διαχείριση της βιοτεχνίας μετά το πέρας των σπουδών, μου το 2011.

 

Πώς φτιάχνονταν τα πρώτα παγωτά Joy;

Φτιάχνονταν από αγνές πρώτες ύλες όπως γάλα, φρέσκα φρούτα, αυγά κλπ μέσα σε ένα τεράστιο «χαρτζί». Σήμερα συνεχίζουμε τις παραδοσιακές συνταγές μας, με μόνη διαφορά ότι προστέθηκαν υπερσύχρονα μηχανήματα και πιο σωστές πρακτικές υγιεινής, έτσι όπως ορίζει το πρότυπο ISO 22000 (TUV CYPRUS) με το οποίο είμαστε πιστοποιημένοι. Βασικό μας μέλημα, είναι η παραγωγή ψηλής ποιότητας τροφίμων από υγειονομικής και γευστολογικής άποψης, επειδή δεν θέλουμε να χάσουμε την αυθεντικότητά μας.

ntimis-1-of-4

 

Ποιο είναι το μυστικό της γεύσης τελικά;

Το μυστικό είναι ότι χρησιμοποιούμε αγνά υλικά, με υψηλό βαθμό πυκνότητας προϊόντος και χαμηλό ποσοστό ζάχαρης. Έτσι, επιτυγχάνουμε τη γεύση των παγωτών μας, εμπιστευόμενοι τη φύση η οποία αποδίδει καλύτερα από οποιοδήποτε τεχνικό παρασκεύασμα.

 

Ποιες είναι οι χαρές που σας προσφέρει αυτό το επάγγελμα;

Μέσα από την τέχνη του παγωτού, απολαμβάνω τη χαρά της δημιουργίας. Φυσικά απερίγραπτη είναι και η ευχαρίστηση που παίρνω μέσα από τους καταναλωτές μας, οι οποίοι μένουν σταθεροί και αγαπούν τα προϊόντα μας.

 

Μόνο και μόνο στην σκέψη, το παγωτό μας φέρνει χαρά. Ποιες είναι όμως οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείστε με τη βιοτεχνία του;

Μιας τέτοιας μορφής επιχείρηση αντιμετωπίζει δυστυχώς πολλές δυσκολίες. Για παράδειγμα, το κόστος των πιστώσεων, το ψηλό ενεργειακό κόστος, η εποχικότητα του προϊόντος, οι επιπτώσεις του COVID και πολλά άλλα. Πιστεύω όμως ότι εάν αγαπάς τη δουλειά σου, όλες οι δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν.

ntimis-4-of-4

 

Θεωρείτε ότι στην Κύπρο έχουμε καλής ποιότητας παγωτό;

Φυσικά. Στο νησί μπορώ να πω με σιγουριά πως η ποιότητα παρασκευής παγωτού είναι σε υψηλά επίπεδα και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι όλες οι επιχειρήσεις αυτού του είδους είναι οικογενειακές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα να δημιουργούνται με πολύ μεράκι και αγάπη.

 

Ποια είναι η δική σας αγαπημένη γεύση και γιατί;

Μου αρέσουν αρκετές γεύσεις, όμως εάν πρέπει να επιλέξω μια, τότε θα πω τη βανίλια, γιατί θεωρώ ότι συνδυάζεται με όλες τις γεύσεις των παγωτών. Αξίζει να αναφέρω πως στη δική μας βανίλια, χρησιμοποιούμε απόσταγμα βανίλιας Μαδαγασκάρης, που δίνει μια αυθεντική και μοναδική γεύση, που μένει σε όσους τη γευτούν αξέχαστη.

 

Έχετε πελάτες που ήταν παιδιά και μεγαλώνοντας εμπιστεύονταν τα δικά σας παγωτά στα δικά τους παιδιά τους;

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται για πάνω από μισό αιώνα, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι έχουν μεγαλώσει μαζί μας πολλές γενιές ανθρώπων. Είμαι πράγματι υπερήφανος που  επιλέγουν τα παγωτά μας.

 

Απαντήστε μας στο αιώνιο ερώτημα χωνάκι ή ποτηράκι;

Είναι δύσκολο να απαντήσουμε στο ερώτημα, γιατί είναι καθαρά θέμα προτίμησης.

ntimis-3-of-4

 

Διαβάστηκε 3953 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top