Εδώ και 40 χρόνια, ο Νίκος Αναστασίου τρέφει μια τεράστια αγάπη για τα αυτοκίνητα - αντίκες. Πλέον ως παππούς, έχει κρατήσει λίγα κομμάτια στη συλλογή του, όμως το κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του μοναδική ιστορία. Ένα πολυέξοδο σπορ,που όπως μας λέει ο ίδιος, γιανα το πετύχεις πρέπει είτε να είσαι υπερβολικά παθιασμένος, είτε να είσαι υπερβολικά πλούσιος. Ο ίδιος, ένας εκ των ιδρυτών της Λέσχης Παλαιού Αυτοκινήτου, μιλά στην εφημερίδα «Λεμεσός» για τις εμπειρίες και τα μυστικά του.


Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με το αυτοκίνητο και ακολούθως με τον αθλητισμό;
Το επάγγελμα που επέλεξα ως μηχανικός αυτοκινήτων, με ώθησε προς την αγάπη για τα οχήματα γενικότερα. Από εκείκαι πέρα, η ζωή με οδήγησε προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με πολλές συμμετοχές σε αγώνες motocross, δεξιοτεχνίας και αναβάσεων. Όταν πλέον κουράστηκα, κινδύνευσα και σπατάλησα πάρα πολλά λεφτά, αποφάσισα να στρέψω το βλέμμα μου προς το παλαιό αυτοκίνητο.


Τι ορίζουμε ως παλαιό αυτοκίνητο;
Καταρχάς, πρέπει να ξεκαθαρίσω πως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα για τα οποία κάνουμε λόγο, δεν είναι απλά αυτοκίνητα που χρονολογούνται. Για παράδειγμα, ένα όχημα που είναι τετράπορτο και σε μαζική παραγωγή, έστω και αν είναι 60 χρόνων, δε μπορεί να θεωρηθεί αντίκα. Πρόκειται για συλλεκτικά αυτοκίνητα, τα οποία έχουν αρκετές σπάνιες ιδιαιτερότητες, γι’ αυτό μέρα με τη μέρα αποκτούν μεγαλύτερη αξία.

citizens-3-of-9


Από πού «αλιεύετε» τα συλλεκτικά σας κομμάτια;
Συνήθως τα έπαιρνα από το εξωτερικό, ενώ άλλες φορές τα αγόραζα από συγγενείς αποθανόντων που δεν τα ήθελαν. Ένα από τα ωραιότερα αυτοκίνητα που έχω, το βρήκα από έναν Άγγλο κάτοικο Κύπρου, που ήθελε να επαναπατριστεί και μου το πούλησε.

 

Σήμερα το ράλι αυτοκινήτου είναι αρκετά διαδεδομένο, όταν πρωτοξεκινήσατε εσείς, πώς σας αντιμετώπιζαν;
Όλη μου η οικογένεια ήταν ενάντια σε αυτή την αγάπη, όμως για μένα ήταν τρόπος ζωής. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τη μητέρα μου, κάθε φορά που είχα αγώνες, να ανάβει κερί στον Άγιο Γεώργιο. Τον παρακαλούσε να χαλάσει το αυτοκίνητο μου, για να μη δηλώσω ξανά συμμετοχή! Η γυναίκα μου όμως, ήταν μαζί μου σε όλο αυτό το όμορφο ταξίδι. Από τον καιρό που έτρεχα σε ράλι ταχύτητας, ήταν εκεί, ανησυχώντας για τους κινδύνους που διέτρεχα, αλλά και στα ράλι αντίκας που την είχα συχνά ως συνοδηγό.


Ποιες οι βασικές διαφορές ανάμεσα σε ένα ράλι ταχύτητας και σε ένα ράλι παλαιού αυτοκινήτου;
Στο ράλι ταχύτητας υπάρχει αδρεναλίνη, κίνδυνος και πίεση. Αντίθετα, στις αντίκες ο αγώνας είναι πολύ πιο αργός, αφού οι διοργανωτές θέτουν μια σταθερή ταχύτητα για όλα τα αυτοκίνητα, πού κυμαίνεται γύρω στα 50 km/h.

 

Ποιο είναι τo μυστικό ώστε κάποιος να γίνει επιτυχημένος συλλέκτης;
Δύο είναι τα τινά. Η μια περίπτωση είναι να είσαι πολύ καλός μηχανικός και γνώστης με μεράκι, ώστε να φτιάχνεις ο ίδιος τα οχήματά σου. Η δεύτερη, είναι να είσαι πολύ πλούσιος, ώστε να διαθέτεις ένα μεγάλο μερίδιο αποκλειστικά στα αυτοκίνητα και να έχεις ανθρώπους που να τους εμπιστεύεσαι. Εάν από την άλλη είσαι ένας άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί πιο «χαλαρά», τότε μην κάνεις το λάθος να αγοράσεις ένα τέτοιο όχημα
.

citizens-9-of-9


Ποιος ο αγαπημένος σας προορισμός για βόλτες με τα κλασικά σας οχήματα;
Έχω επισκεφθεί την Ελλάδα με αντίκες, περίπου 40 φορές. Αξιομνημόνευτη, ήταν η διεθνής διοργάνωση, εν καιρώ Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, που είχαμε επισκεφθεί σχεδόν όλα τα αρχαία μνημεία της Ελλάδας. Η διαδρομή όμως που ξεχωρίζω ιδιαίτερα, είναι τα Ζαγοροχώρια. Πραγματικά, είχα ερωτευτεί τόσο πολύ το μέρος, που σταματούσαμε μαζί με τη γυναίκα μου, φωτογραφίζαμε τοπία και έπειτα τα μετατρέψαμε σε πίνακες, οι οποίοι στολίζουν το σαλόνι μας.

 

Εάν λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού - Πειραιά, θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των αυτοκινήτων για τις μετακινήσεις τους;
Φυσικά, θα είναι μία ευχάριστη εξέλιξη, καθώς θα υπάρχει τεράστια ευκολία και χαμηλότερο κόστος. Προσωπικά, συνήθιζα να μεταφέρω τα αυτοκίνητά μου με εμπορικά πλοία. Μια πολύ κουραστική διαδικασία, η οποία διαρκούσε δύο με τρεις μέρες. Μερικές φορές για να αποφύγω όλη αυτή την ταλαιπωρία, κάποιοι Ελλαδίτες μου δάνειζαν ένα από τα αυτοκίνητά τους και όταν αυτοί έρχονταν στην Κύπρο ανταπέδιδα τη χάρη. Για να είμαι όμως ειλικρινής, αυτή η ανταλλαγή γινόταν, γιατί σε ένα διεθνές ράλι πρέπει να υπάρχει 10% συμμετοχή από ξένα πληρώματα, οπότε με είχαν ανάγκη όπως και εγώ αυτούς. Το να δανείσεις το αυτοκίνητό σου σε κάποιον άγνωστο, το οποίο αξίζει τόσο συναισθηματικά, όσο και οικονομικά, δεν είναι εύκολο.

citizens-8-of-9


Σας έτυχε ποτέ να σας «εγκαταλείψει» το αυτοκίνητο που οδηγούσατε;
Δικό μου αυτοκίνητο ποτέ δεν με άφησε στη μέση του δρόμου, γιατί τα συντηρούσα άψογα. Μου έτυχε μόνο μία φορά στη Χίο, όταν δανείστηκα αυτοκίνητο και πήγα σε αγώνες.


Ποιας εθνικότητας οι συλλέκτες θεωρούνται πρότυπο;
Ξεκάθαρα οι Άγγλοι κατέχουν την πρωτοκαθεδρία. Επίσης οι Ελλαδίτες, έχουν μία τεράστια τρέλα για την αντίκα. Είναι τόσο παθιασμένοι, που σε αρκετούς αγώνες εάν ο συνοδηγός τους κάνει το σφάλμα να κατευθύνει τον οδηγό σε λάθος δρόμο, τότε τους πετούσαν με κλωτσιές και βρισιές έξω από το αυτοκίνητο, αφήνοντάς τους στη μέση του πουθενά. Έχω γνωρίσει άτομα, που σπατάλησαν μέχρι και 3 εκατομμύρια, για να φτιάξουν ένα και μόνο αυτοκίνητο.


Κληρονόμησε κάποιο από τα παιδιά σας, αυτή την αγάπη για το παλιό αυτοκίνητο;
Ο γιος μου παρόλο που συμμετείχε σε πολλούς αγώνες, δεν κληρονόμησε την αγάπη για τα αυτοκίνητα, αλλά μια απίστευτη δίψα για πρωτιά. Σε αντίθεση με εμένα, που δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ για τη νίκη, αλλά το μόνο που με αφορούσε, ήταν να κρατήσω το αυτοκίνητό μου ασφαλές με όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές. Απολάμβανα τη διαδρομή και τα τοπία γύρω μου, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα.

citizens-6-of-9

 

Διαβάστηκε 3838 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top