Ο Άγιος Βαλεντίνος, είναι ο άγιος που λατρεύουν να τιμούν οι Κύπριοι ερωτευμένοι και ιδιαίτερα οι Λεμεσιανοί, μιας και βρισκόμαστε στην πόλη του έρωτα. Είναι γνωστό πως την ημέρα αυτή, οι εραστές ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, εκφράζουν τα συναισθήματά τους, προς το πρόσωπο του πόθου τους, με διάφορα είδη δώρων. Ένα από τα πιο δημοφιλή τη συγκεκριμένη μέρα, φυσικά είναι τα λουλούδια, οι πωλήσεις των οποίων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους. Ο Πάμπος Στυλιανού, βρίσκεται μέσα στα λουλούδια και φυτά από τότε που θυμάται τον εαυτό του, καθώς περνούσε όλες τις ώρες του στο φυτώριο που διατηρεί η οικογένειά του, το P&E Garden Center, στον παρακαμπτήριο Πολεμιδιών. Οπότε, είναι το κατάλληλο άτομο για να μας δώσει πληροφορίες και να μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά που πρέπει να ξέρουμε, ώστε να εντυπωσιάσουμε το έτερον μας ήμισυ.

 

Ποιά λουλούδια έχουν την περισσότερη ζήτηση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Αν και αρκετά κλισέ, φυσικά είναι τα κόκκινα τριαντάφυλλα, που προσφέρουν απίστευτο άρωμα και ομορφιά. Ας μην ξεχνάμε ότι από πολλούς θεωρείται το σύμβολο της αγάπης, έτσι αποτελούν ένα τέλειο δώρο που πάντα θα συγκινήσει. Τα τελευταία χρόνια, αρκετή ζήτηση έχει το βαλσαμωμένο τριαντάφυλλο. Πρόκειται για αληθινό λουλούδι, το οποίο με ειδική επεξεργασία αντέχει 3-5 χρόνια και βρίσκεται τοποθετημένο σε εντυπωσιακές γυάλινες καμπάνες διαφόρων διαστάσεων ή σε κουτιά.

 

Αν κάποιος θέλει να ξεφύγει από τα συνηθισμένα, ποιο λουλούδι θα του προτείνατε;

Θα του έλεγα πως η ορχιδέα είναι μια πολύ καλή επιλογή, πάντα σε συνδυασμό με το τριαντάφυλλο. Είναι άλλο ένα είδος που δίνεται συνήθως για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και είναι αρκετά πολύ δημοφιλές. Αν θέλετε να βγείτε λίγο έξω από τα καθιερωμένα, επιλέξτε τουλίπες, που συμβολίζουν τον «τέλειο εραστή». Επιπρόσθετα, οι κόκκινες τουλίπες είναι μια καλή εναλλακτική λύση για κόκκινα τριαντάφυλλα.

pampos-3

 

Κατά πόσο έχει αλλάξει το στυλ στις συνθέσεις από το παρελθόν μέχρι σήμερα;

Έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Παλαιότερα όλοι προτιμούσαν τις ανθοδέσμες, ενώ σήμερα αρκετά της μόδας είναι τα κουτιά. Είτε στρογγυλά, είτε τετράγωνα, είναι γεμάτα τριαντάφυλλα και εντυπωσιάζουν αρκετά. Για να καταλάβετε, πλέον μόνο το 20% των πελατών μας προτιμάει τις ανθοδέσμες.

 

Ποιο είναι το εύρος των ηλικιών που κάνουν δώρο στην γιορτή των ερωτευμένων;

Παρατηρώ ότι οι περισσότεροι είναι νεαρής ηλικίας, από 20 μέχρι και 35 ετών.

 

Η οικονομική κρίση επηρέασε ποτέ τον τομέα σας;

Όχι! Οι ερωτευμένοι είναι πάντα ερωτευμένοι, άσχετα αν έχουν λιγοστά ή αρκετά λεφτά στην τσέπη τους. Σχεδόν ποτέ δεν «έπεσε» η δουλειά, γιατί όλοι θέλουν να εκφράζουν την αγάπη τους μέσω των λουλουδιών.

pampos-4

Υπάρχουν γυναίκες που αγοράζουν λουλούδια ώστε να προσφέρουν στον άντρα τους;

Η πλειοψηφία των πελατών την συγκεκριμένη ημέρα είναι άντρες. Παρόλα αυτά, αν και πολύ σπάνια έρχονται γυναίκες. Δηλαδή μια κάθε χρόνο ή και καμία!

 

Ποιο είναι το πιο «ρομαντικό περιστατικό» που συνέβη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ένας άντρας μας ζήτησε να γεμίσουμε το δωμάτιο του ξενοδοχείου του με λουλούδια, ώστε να δημιουργήσει μια όμορφη ατμόσφαιρα. Ήθελε μέσα σε ένα τόσο ρομαντικό σκηνικό, να ζητήσει σε γάμο την κοπέλα του. Η απάντηση ασφαλώς ήταν θετική!

pampos-2

 

Διαβάστηκε 3480 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top