Τατουάζ. Μια αρκετά παρεξηγημένη τέχνη στο παρελθόν, που έχει κατορθώσει εν έτει 2020 να γίνει αποδεκτό ακόμα και στους πιο αυστηρούς επαγγελματικούς χώρους. Πλέον, έχει μπει για τα καλά στη ζωή και στα σώματα μια μεγάλης μερίδας του κόσμου, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών αποφασίζουν να «στολίσουν» το σώμα τους με ένα ισόβιο έργο τέχνης. Ο tattoo artist και ιδιοκτήτης του Veil of Crows, Γιώργος Σαρκάς, μας μιλά για όσα τον γοήτευσαν στην τέχνη της δερματοστιξίας, ενώ μας επιστήνει και την προσοχή για όσα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πριν κάνουμε το μεγάλο βήμα.

 

Πώς πρωτοξεκίνησε η επαφή σου με το τατουάζ;

Με θυμάμαι να σχεδιάζω από πάντα. Με εντυπωσίαζαν τα τατουάζ και ξεκίνησα να «γεμίζω» τα σώμα μου με σχέδια σε μικρή ηλικία.

 

Πώς επέλεξες να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Έκανα το πτυχίο μου στον κλάδο του Graphic & Advertising Design και το μεταπτυχιακό μου στον κλάδο Visual Communication & Illustratrion. Τελείωσα τις σπουδές μου το 2011 και το 2015 αποφάσισα να κάνω το course για τατουάζ σε ένα φίλο και συνάδελφο, στον όποιο ήμουν μαθητευόμενος για περίπου ένα χρόνο. Μετά αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου στούντιο, το Veil of Crows στη Λεμεσό.

 

Θεωρείς πως το τατουάζ για τον περισσότερο κόσμο αποτελεί μόδα ή είναι κάτι που ήρθε για να μείνει;

Το τατουάζ δεν είναι κάτι καινούριο, αφού είναι μία από τις αρχαιότερες μορφές τέχνης στην ιστορία της ανθρωπότητας, που μέχρι και σήμερα εξελίσσεται. Για κάποιους είναι μόδα ναι, όμως για κάποιους ήταν, είναι και θα είναι τρόπος ζωής, τρόπος έκφρασης και τρόπος διακόσμησης του σώματός τους.

127923599790213288139018574747448221627941o

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σχέδιο που έχεις κάνει σε πελάτη;

Έχω πολλά αγαπημένα σχεδία που έκανα σε πελάτες μου, δεν μπορώ να ξεχωρίσω και να πω μόνο για ένα σχέδιο.

 

Έχεις πει ποτέ όχι σε κάτι που σου ζήτησαν; Για παράδειγμα κάποιο περίεργο σημείο ή κάποιο σχέδιο.

Αρνήθηκα πολλές φόρες να αναλάβω να κάνω ένα τατουάζ λόγω σχεδίου και σημείου. Συγκεκριμένα, αρνούμαι να κτυπήσω τατουάζ στο πρόσωπο του πελάτη, διότι δεν είναι και τόσο κοινωνικά αποδεκτό και δεν θα ήθελα να είμαι ο λόγος που μπορεί μετά ο πελάτης μου να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε σε δουλειές, είτε γενικότερα.

 

Ποια η σχέση σου με τους πελάτες;

Η σχέση με τους πελάτες μου πιστεύω δεν θα μπορούσε να γινόταν καλύτερη. Υπάρχει σεβασμός, εκτίμηση και πολύ γέλιο. Περνούμε καλά σε κάθε συνάντηση και είναι σημαντικό. Με πολλούς από αυτούς έχουμε αναπτύξει πολύ καλές φιλικές σχέσεις. Τους ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη αλλά και τη στήριξη τους.

 

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο στυλ που προτιμάς;

Χτυπάω διαφορά στυλ τατουάζ, προσωπικά όμως μου αρέσουν πολύ δύο συγκεκριμένα στυλ. Το ένα είναι:  Black n’ Grey Realistic Tattoos (πορτρέτα και φωτορεαλιστικά, τοπία κτλ) και το άλλο στυλ είναι τα Colour Cartoon Tattoos (έγχρωμα τατουάζ με αστείους χαρακτήρες που τα περισσότερα είναι δικά μου custom σχεδία, τα όποια τα δημιουργούμε σε συνεργασία με τον πελάτη).

8267156622350890334589367390066105550635008o

 

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πιστεύεις πώς έχουν παρεξηγήσει τους tattoo artist;

Πολλοί τους έχουν παρεξηγήσει, όμως δεν τους αδικώ. Μεγάλωσαν με συγκεκριμένα στερεότυπα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι έχουν ταυτίσει τα τατουάζ με τους «κακούς», που βλέπουν στις κινηματογραφικές ταινίες.

 

Πες μας 3 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε πριν κάνουμε τατουάζ.

Πριν κάνουμε ένα τατουάζ πρέπει να ξέρουμε ότι το στούντιο που θα διαλέξουμε, πληροί τις προδιαγραφές υγιεινής και καθαριότητας. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τη δουλειά που παράγει ο κάθε καλλιτέχνης και αν αυτή ταιριάζει με το δικό μας γούστο, καθώς επίσης και αν διαθέτει την ανάλογη εμπειρία. Τότε, θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε σε ποιον θα αναθέσουμε τη «διακόσμηση» του σώματός μας.

 

Τι θα συμβούλευες έναν νέο tattoo artist;

Πρέπει να είναι ώριμοι και αφοσιωμένοι, να ακολουθούν τα σωστά βήματα και με τη σωστή σειρά, να κάνουν το course τους, ενώ σημαντικό είναι να μάθουν ότι άφορα τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας. Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, το τατουάζ θέλει πολύ υπομονή, σταθερότητα, επιμονή, αφοσίωση και ωριμότητα. Η μηχανή τατουάζ δεν κάνει τον tattoo artist,  απλά τον βοηθά.

tattoo-2

 

       

Διαβάστηκε 4369 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top