Η Άννα – Μαρία Ανδρονίκου δεν είναι απλά μια μαχήτρια της ζωής που πάλεψε με τη λευχαιμία. Είναι μια τρελή Λεμεσιανή καρναβαλίστρια, η οποία κάθε χρόνο στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης μέσα από το φιλανθρωπικό άρμα της ομάδας της. Η Άννα – Μαρία μαζί με τους «συνοδοιπόρους» της στον αιματολογικό θάλαμο κατόρθωσε από τις πολύχρωμες στολές να δημιουργήσει τον σύνδεσμο «Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη».

 

Πώς εμπνευστήκατε το όνομα του συνδέσμου;

Πριν 4 χρόνια περίπου, όταν είχα διαγνωστεί με λευχαιμία, ήταν 1η Νοεμβρίου και βρισκόμουν στον αιματολογικό θάλαμο μαζί με άλλους 7, που περνούσαμε την ίδια περιπέτεια. Συνέχεια επαναλαμβάναμε την φράση πως βρισκόμαστε στον «χειμώνα» της υγείας μας. Ήμασταν όλοι αρκετά νεαροί, έτσι την φράση συμπληρώναμε για να παίρνουμε θάρρος, λέγοντας πως παρόλα αυτά, «Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη».

 

Ποια η ιστορία που κρύβεται πίσω από το «Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη»;

Όλα άρχισαν το 2015 με ένα καρναβαλίστικο άρμα. Τότε είχα σκεφτεί πως ο ρόλος της ομάδας έπρεπε να είναι φιλανθρωπικός. Από πολύ νωρίς μαζευτήκαμε αρκετά άτομα στην ομάδα. Αρχικά ήμασταν οι 7 που πέρασαν από τον «χειμώνα» που σας προανέφερα, αλλά και οι λειτουργοί υγείας που μας στήριξαν. Στην πορεία φυσικά, πλήθος κόσμου εντάχθηκε στην ομάδα μας, όπου με τρελές ροζ και πράσινες στολές παρελάσαμε.

Όλα τα έσοδα που είχαμε από τις στολές πήγαν στον αιματολογικό θάλαμο, καθώς αγοράστηκαν στρώματα, μαξιλάρια, θερμόμετρα και πολλά άλλα.

anna-mariaa-2

Από τα πρώτα Καρναβάλια του «Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη»

 

Πώς αποφασίσατε από καρναβαλίστικο άρμα να μετατραπείτε σε σύνδεσμο;

Όταν μετά από 9 μήνες διαγνώστηκα ξανά με λευχαιμία, μου είπαν πως δεν έχω δότη. Κάπως έτσι, η ομάδα των καρναβαλιών συσπειρώθηκε πάλι, βγήκε στους δρόμους με μια πράσινη μπλούζα και τεράστια ροζ γράμματα που έγραφαν «Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη». Ξεκίνησαν να κάνουν δειγματοληψία στον κόσμο, που τότε ήταν με αίμα και όχι με το σάλιο όπως γίνεται σήμερα. Αντιλαμβάνεστε πως ήταν ακόμη πιο δύσκολο ο κόσμος να βοηθήσει. Φεύγοντας για Γερμανία, όπου θα γινόταν η μεταμόσχευση, αποφάσισαν τα παιδιά πως αυτό το μοναδικό δέσιμο που είχαμε ως ομάδα, θα έπρεπε να το μετατρέψουμε σε σύνδεσμο. Για να καταλάβετε, ήρθε μια φίλη μου στην Γερμανία και μου έφερε τα κατάλληλα χαρτιά να υπογράψω, ώστε να ιδρύσουμε τον σύνδεσμό μας «Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη», στον οποίο όλοι εργαζόμαστε εθελοντικά.

 

Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε;

Το «Ύστερα ήρθε η Άνοιξη», συμμετέχει αλλά και διοργανώνει πολλές δειγματοληψίες με σκοπό την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Παράλληλα, δίνει οικονομική στήριξη στα άτομα με αιματολογικά νοσήματα, ψυχολογική στήριξη, ενώ συνεργαζόμαστε στενά και με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Προσωπικά, από πέρσι ξεκίνησα μια εκστρατεία ενημέρωσης σε λύκεια ανά την Κύπρο, μαζί με δειγματοληψία.

anna-mariaa-3

Δειγματοληψία σε σχολείο

 

Το «Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη» έχει στο λογότυπό της μπαλόνια, τα οποία χρησιμοποιείτε και σε αρκετές εμφανίσεις σας. Τι συμβολίζουν;

Ο ρόλος των μπαλονιών είναι συμβολικός. Τα μπαλόνια είναι οι αρρώστιες που κουβαλούμε και όταν τα αφήνουμε φεύγουν μακριά από εμάς. Είναι πάντα οικολογικά, ώστε να μη μολύνουμε το περιβάλλον.

 

Θα συνεχίσετε την παράδοση και φέτος με το καρναβαλίστικο άρμα;

Και το ρωτάτε; Φυσικά και θα είμαστε εκεί! Κάθε χρόνο έχουμε καρναβαλίστικο άρμα με έναν σημειολογικό τίτλο και στολή, που δημιουργεί μεγάλο ντόρο, γιατί οτιδήποτε κάνουμε θέλουμε να έχει ιδιαίτερο νόημα. «Μαχητές ζωής», «Δότες αγάπης» ήταν μόνο μερικά από τα θέματά μας, ενώ φέτος θα σας αποκαλύψω ότι το όνομα που επιλέξαμε είναι… «Laught therapy»! Προσκαλώ όλους τους αναγνώστες της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ να γιορτάσουν μαζί μας τα καρναβάλια. Αρκεί να αναφέρω πως αρκετά άτομα που συμμετέχουν σε άλλα άρματα, αγοράζουν στολές από εμάς, όχι για να παρελάσουν, αλλά για να μας στηρίξουν.

anna-mariaa

Βράβευση στο  προεδρικό για την προσφορά της

 

 

Διαβάστηκε 5690 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top