Δεν υπάρχει αμφιβολία πως συναντώντας στον δρόμο μια Vespa, δεν έχεις κάτσει να την χαζέψεις έστω και λίγο φίλε αναγνώστη, γιατί ασυζητητί είναι η πιο χαριτωμένη και vintage μοτοσικλέτα της αγοράς. Ο Μάριος Χατζηπαναγή είναι ο πρόεδρος του Vespa Club Limassol και μας εξομολογείται την τεράστια αγάπη που έχει για την Vespa, που γι’ αυτόν δεν είναι απλά ένα όχημα, αλλά τρόπος ζωής. Σίγουρα τα μέλη του VCL, θα τα έχεις πετύχει σε κάποια από την πορεία τους, στους δρόμους της Λεμεσού ντυμένους με ρούχα της δεκαετίας του 1920.

 

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για την Vespa;

Από μικρός όποτε συναντούσα στο δρόμο μου Vespa την χάζευα για ώρες και έτσι έθεσα ως στόχο να αποκτήσω και εγώ μία όταν μεγαλώσω. 

 

Γιατί επέλεξες Vespa και όχι κάποιο άλλο είδος μοτοσικλέτας;

Γιατί η Vespa δεν είναι απλά ένα μεταφορικό μέσο, είναι τρόπος ζωής, είναι κουλτούρα. Έχει το δικό της χαρακτήρα ως μοτοσικλέτα και προσφέρει ένα διαφορετικό, πιο «vintage» τρόπο οδήγησης.

 

Είναι δαπανηρή η συντήρησή της;

Όχι ιδιαίτερα,  αρκεί να ξέρει και ο οδηγός της να τη φροντίζει λίγο μόνος του, εννοώντας μια βασική συντήρηση.   

xatzis-6

 

Ποια είναι η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το Vespa Club Limassol και τι δράσεις κάνετε;

Το VCL έχει ως φιλοσοφία την οργάνωση συναντήσεων για όλους τους λάτρεις της Vespa. Οργανώνουμε διαδρομές – περιπάτους για καφέ στην επαρχία αλλά και στην πόλη της Λεμεσού. Επιπρόσθετα, λαμβάνουμε μέρος σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες διοργανώνουμε οι ίδιοι ως VCL, όπως για παράδειγμα το καθιερωμένο πλέον Santa Ride Event το οποίο γίνεται κάθε Χριστούγεννα, όπου όλοι ντυνόμαστε με στολές Άγιου Βασίλη και μαζεύουμε φαγητά, ρούχα και παιχνίδια βοηθώντας τις οικογένειες που έχουν ανάγκη τις γιορτινές μέρες.

xatzis-2

 

Πόσα μέλη απαριθμεί και τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει μέλος;

Το VCL αριθμεί γύρω στα 80 μέλη σήμερα. Για να γίνει κάποιος μέλος το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει Vespa και όρεξη για νέες περιπέτειες, αφού κάθε φορά που ανεβαίνεις στην Vespa σου είναι και μία νέα πρόκληση!   

 

Πες μας 3 μέτρα πρόληψης για τους οδηγούς μηχανών ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο στους δρόμους.

ΠΑΝΤΑ προστατευτικό κράνος, όταν οδηγούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην οδήγηση και να μην υπερβαίνουμε το όριο ταχύτητας. Επίσης, ακόμη μια σημαντική συμβουλή είναι η συντήρηση της μοτοσικλέτας για αποφυγή ατυχημάτων.

xatzis

 

Πού έχεις ταξιδέψει χάρη στην Vespa σου;

Έχω ταξιδέψει σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Φυσικά η αγάπη μου για την  Vespa με ώθησε να ταξιδέψω και σε αρκετά event Vespa στο εξωτερικό, όπως Ελλάδα και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Vespa στην Ουγγαρία. 

 

Πόσο αναγκαία θεωρείς την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού – Πειραιά για τους μοτοσικλετιστές;

Θεωρώ πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού – Πειραιά έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Πολλοί από εμάς θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία συμμετοχής σε  πανευρωπαϊκές ή ακόμα και παγκόσμιες εκδηλώσεις Vespa, όπου χιλιάδες λάτρεις της δίνουν το παρών τους. Λόγω του υψηλού κόστους για μεταφορά της μοτοσικλέτας από και προς την Κύπρο, δυστυχώς είναι για τους περισσότερους κάτοχους Vespa, απαγορευτικό. Ευχόμαστε και ταυτόχρονα παροτρύνουμε τους αρμόδιους να υλοποιήσουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση  Λεμεσού – Πειραιά, γιατί θα ωφελήσει όχι μόνο το VCL, αλλά και όλους τους πολίτες της Κύπρου.

xatzis-5

 

Διαβάστηκε 4958 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top