Ο Λεμεσιανός Γιώργος Κάδρος είναι ένας άνθρωπος που η ζωή του είναι συνυφασμένη με τον δρόμο, αφού εργάζεται ως οδηγός λεωφορείων και παράλληλα έχει πάθος με τις Harley. Με την άκρως επιβλητική του παρουσία αφηγείται στη ΛΕΜΕΣΟΣ πώς ξεκίνησε η αγάπη του για τις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβι σμού, μας μίλησε για τα ταξίδια που έκανε, τα όνειρα που έχει και μας εξήγησε όλους τους λόγους που υπάρχει επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού - Ελλάδας.

 

Πως ξεκίνησε η σχέση σας με την μοτοσικλέτα;

Στα 12 μου και ήταν μια γκρι μοπιλέττα του πατέρα μου, η οποία είχε πετάλια και όταν γυρνούσα ένα μοχλό μεταμορφωνόταν σε ποδήλατο. Φυσικά μπροστά στους γονείς μου την χρησιμοποιούσα μόνο σαν ποδήλατο.

 

Τι είναι για εσάς η μοτοσικλέτα;

Είναι οι αναζητήσεις που κάνω μαζί της στην φύση και το αίσθημα που νιώθω πάνω σε αυτή. Η μοτοσικλέτα με βοηθάει να αποβάλλω την αρνητική ενέργεια και τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να το αντικαταστήσει αυτό.

 

Στα παιδιά σας μεταφέρατε αυτή την αγάπη;

Δεν το μετέφερα εγώ, αλλά είναι μέσα στο DNA τους. Ακούω περιπτώσεις ότι δεν αγοράζουν στα παιδιά μοτοσικλέτα γιατί φοβούνται οι γονείς. Όμως αυτό τους γυρνάει μπούμερανγκ, γιατί όταν κάποιος είναι διψασμένος και περίεργος για την μοτοσικλέτα, μόλις την παίρνει είχε ένα φλερτ με τον θάνατο, δηλαδή την ταχύτητα. Εγώ και στα 5 παιδιά μου το απέφυγα, με τις σωστές συμβουλές και την κατάλληλη καθοδήγηση. Το πιο σημαντικό είναι όταν είσαι θυμωμένος ή θλιμμένος, ποτέ δεν οδηγείς μοτοσικλέτα, γιατί το αποτέλεσμα είναι πάντα αρνητικό.

 

Υπάρχει σεβασμός προς τους μοτοσικλετιστές και αντίστοιχα οι μοτοσικλετιστές σέβονται τους άλλους οδηγούς;

Δυστυχώς όχι γιατί στην Κύπρο δεν έχουμε παιδεία. Δεν υπάρχει ούτε στους μοτοσικλετιστές, ούτε στους αυτοκινητιστές αλλά ούτε και στους πεζούς. Παρόλο που θέλουμε να το παίζουμε ευρωπαίοι, πολιτιστικά ανήκουμε στα βάθη της ανατολής.

 

Είστε μέλος σε κάποιο club μοτοσικλετιστών;

Ναι είμαι μέλος στο HOG στο Chapter Cyprus, που είναι τα αρχικά του Harley Owners Group και ανά τον κόσμο υπάρχουν γύρω στα 1600 clubs με περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο μέλη.

 

Πόσο μακριά έχετε φτάσει με την Harley σας;

Έχω ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη. Το σημαντικότερο ταξίδι που έκανα ήταν το 1996 η πορεία των μοτοσικλετιστών από το Βερολίνο για το εθνικό μας ζήτημα. Το πιο πρόσφατο ήταν 2015 που είχα πάει στο Lake Faak στην Αυστρία, όπου είναι το Harley-Davison village. Eκεί μαζεύονται γύρω στους 140.000 μοτοσικλετιστές για έξι μέρες.