Τα εγκαίνια του νέου της γηπέδου πραγματοποίησε η κοινότητα Ασγάτας, με μια όμορφη εκδήλωση στον χώρο. Το γήπεδο πήρε το όνομα του αγνοούμενου από την Τουρκική Εισβολή 1974, Κώστα Κωνσταντή. 


Σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ασγάτας Γιαννάκης Παπαϊωάννου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δε γιορτάζει μόνο η Ασγάτα, αλλά γιορτάζει το Αγροτικό Ποδόσφαιρο, γιορτάζει ο Αθλητισμός και η συνεργασία των τοπικών αρχών για προσφορά στους νέους μας και στους πολίτες αυτού του τόπου». 

 


Συνεχίζοντας ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην ιστορία της δημιουργίας του γηπέδου του χωριού, σημειώνοντας ότι «το 2012 με την εκλογή του σημερινού Κ.Σ. και τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας κ. Γιάννο Χρίστου αρχίζουν οι πρώτες επαφές με το Δ.Σ. του Κ.Ο.Α με πρόεδρο τον κ. Πάμπο Στυλιανού με αίτημα την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα. Προϋπόθεση των όλων εργασιών ήταν να υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες άδειες και το γήπεδο να γίνει περιφερειακό με τουλάχιστον ακόμα δύο ομάδες για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί», συμπλήρωσε. 

 

Δείτε τις φωτογραφίες των εγκαινίων


Ακολούθως, ο κοινοτάρχης ανέφερε πως το 2018 και με αίτημα των 9 κοινοτήτων περιοχής Βασιλικού για αθλητικά έργα στις κοινότητες, το περιφερειακό Κ. Στάδιο Ασγάτας εντάσσεται ως το πρώτο αντισταθμιστικό έργο για το ενεργειακό κέντρο Βασιλικού και εγκρίνεται με δαπάνη €300.000 ευρώ από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο. «Ένα έργο που το τελικό κόστος μαζί με το Φ.Π.Α. και πρόσθετες εργασίες ανήλθε στο ποσό των €370.000 με συνεισφορά του Κ.Σ. μόνο τις €70.000», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Παπαϊωάννου ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στο να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι χωρίς την κρατική χρηματοδότηση και την αμέριστη στήριξη και συνεργασία του Κ.Ο.Α., αλλά και των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου, το έργο αυτό θα ήταν καταδικασμένο να μείνει μόνο στα σχέδια. «Γι’ αυτό μακριά από τοπικισμούς και τις συνεργασίες των 9 κοινοτήτων περιοχής Βασιλικού, του ΑΠΟΛ Λουβαρά και του ΑΠΟΠ Παρεκκλησιά, τα σχέδια και τα όνειρα γίνονται έργο έτοιμο προς χρήση από τον φορολογούμενο πολίτη και τους νέους μας», κατέληξε.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εγκαίνια τέλεσε ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. 


Το γήπεδο «Κώστας Κωσταντή» θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των εννέα κοινοτήτων της περιοχής και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τοπικό αθλητισμό.

 

Διαβάστηκε 262 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top