Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πισσουρίου, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστημίου Κύπρου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου οργανώνουν το Γ’ Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Διακόσια Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η συμβολή της Κύπρου στην Εθνική Παλιγγενεσία». Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Οκτωβρίου 2021, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πισσουρίου. Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος ακαδημαϊκοί, ερευνητές, υποψήφιοι Διδάκτορες, μελετητές κλπ με ανακοινώσεις πάνω σε διάφορες πτυχές του θέματος. Το επίσημο μέρος έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, ώρα 19:00 στη διάρκεια του οποίου θα γίνουν χαιρετισμοί εκ μέρους των οργανωτών του Συνεδρίου. Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κωνσταντίνος Γύπαρης.

 
Κύριοι ομιλητές στο επίσημο μέρος την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00 θα είναι
οι Δρ. Αντώνης Σκαμνάκης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Δρ. Γιώργος Πλειός (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) ενώ το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 09:00 π.μ. θα είναι οι Δρ. Πέτρος Παπαπολυβίου (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και Δρ. Γιώργος Γεωργής (Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου).  Οι εργασίες του επιστημονικού συμποσίου θα συνεχιστούν με δεκαοκτώ (18) ανακοινώσεις από ακαδημαϊκούς, ερευνητές, μελετητές και υποψήφιους διδάκτορες και θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, 23/10, με την συναγωγή συμπερασμάτων. 

 

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, 90η επέτειος από την εξέγερση των Οκτωβριανών 1931 θα τελεστεί μνημόσυνο των φυλακισθέντων Πισσουριωτών στα Οκτωβριανά στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα Πισσουρίου και τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει η φιλόλογος Ιφιγένεια Πολυβίου Λαμπράκη. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Οκτωβριανών που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού από τις πολιτειακές, πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και χοροί από τον χορευτικό Όμιλο Νόστο Πισσουρίου. 

 

Γλώσσα του Συνεδρίου θα είναι η Ελληνική. Το επιστημονικό συμπόσιο είναι υπό την αιγίδα της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία και την Επανάσταση του 1821 και χορηγός επικοινωνίας το Pissouri Chariandry Radio.  Το συμπόσιο στηρίζουν η εταιρεία My Telco Ltd και το τουριστικό κατάλυμα Pissouri Chariandry Court.  Για πληροφορίες επισκεφτείτε την διεύθυνση https://www.pissouri2021.com/

 

Απαιτείται προσκόμιση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού covid “Safe Pass”. Για αποφυγή διασποράς του ιού θα τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Θέσεις περιορισμένες. 

 

Διαβάστηκε 407 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top