Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή νέων  με τίτλο "Quest.the best!" που φιλοξένησε στον Αγρό η οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics μέσω του ERASMUS+. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 28 νέοι ηλικίας 18-30 ετών απο Κύπρο, Ουγγαρία, Λετονία και Νορβηγία.

 

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιελάμβανε ποικίλες δράσεις μη τυπικής μάθησης όπως παιχνίδια ρόλων, προσομοιώσεις, ομάδες εργασίες, διαδραστικά εργαστήρια και συναντήσεις αναστοχασμού και ανατροφοδότησης. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής οι νέοι έφτιαξαν παιχνίδια ερωτήσεων όπως κυνήγι θυσαυρού και escape room που είχαν ως στόχο να κινήσουν την περιέργεια, την εξερεύνηση, την συνεργασία και την κριτική σκέψη ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

 

neoi-agros--

 

Επίσης στο πλαίσιο της ανταλλαγής διοργανώθηκε από την ομάδα εκπαιδευτών του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου το εργαστήρι "25 Percent" που είχε ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι φωνές των νέων θα εισακουστούν στην επερχόμενη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης και ότι οι νέοι, διαθέτουν τη δύναμη να αλλάξουν την Ευρώπη. Το εργαστήριο παρείχε στους συμμετέχοντες τα εργαλεία και τα εφόδια που χρειάζονται ώστε να αμφισβητήσουν το καθεστώς που επικρατεί και να αναλάβουν δράση για θέματα που τους απασχολούν! 

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες της ανταλλαγής νέων δόθηκε το διεθνές πιστοποιήτικο Youthpass, ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε νέο αφού με αυτό πιστοποιούνται οι γνώσεις, οι δεξιότητες και οι ικανότητες που απόκτησαν οι συμμετέχοντες μέσα από το σχεδιο. 

 

neoi-agros--

 

Διαβάστηκε 315 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top