Τιμώντας την 31η επέτειο της «Διεθνούς Ημέρας Ηλικιωμένων», το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού διοργάνωσε «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» από το προαύλιο της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού», προς το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων στο Φοινί.

 


Οι Φοινιώτες πεζοπόροι, απόδημοι, εθελοντές και φίλοι από όλη την Κύπρο, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο προαύλιο της Στέγης. Την όμορφη παρέα συμπλήρωσαν οι οικότροφοι και το προσωπικό του Ιδρύματος «Άγιος Στέφανος», ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Κακογιάννης, ο κοινοτάρχης Αγίου Δημητρίου κ. Ροδοσθένης Μακρίδης, ο κοινοτάρχης Αρακαπά κ. Βάσος Βασιλείου, ο δρομέας Πάμπος Βασιλείου, η καλλιτεχνική ομάδα «Δώσε Χρώμα, Αρακαπάς 2021», η γυμνάστρια και υδροθεραπεύτρια για παιδιά με αναπηρίες κα Μικαέλλα Σπαντίου Ιωαννίδη και ο νοσηλευτής Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας  

24412628120070519361393596350874211594094113n
 

 

Οι παρευρισκόμενοι παραλαμβάνοντας τα απαραίτητα αξεσουάρ (φανελάκια, καπέλα και γιλέκα), για τον πρωινό τους περίπατο, έκαναν την εισφορά τους στο Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού. Τα καπέλα και τα γιλέκα ήταν προσφορά από το Αρχηγείο Τροχαίας Αστυνομίας Κύπρου, τα οποία παραλάμβαναν από την εκπρόσωπο κα Θέμιδα Σπανού.


Με σύμμαχο τον αίθριο καιρό, η διαδρομή ήταν πολύ ευχάριστη με τους πεζοπόρους να χωρίζονται σιγά σιγά σε ομάδες. Δεν έλειψαν και τα πειράγματα μεταξύ των πεζοπόρων, όπως οι πιο γρήγοροι και οι πιο αργοί. Πολλοί ήταν και εκείνοι που με το κινητό ανά χείρας κατέγραφαν βήμα-βήμα την πορεία τους καθ’ όλη τη διαδρομή.

 

 

24404533520070466894732177238326692997378462n
 

 

Περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Πλατρών, καθώς και ασθενοφόρο συνόδευσαν τους πεζοπόρους και ποδηλάτες καθ’ όλη τη διαδρομή προς τους Αγ. Αναργύρους.
Η «Πορεία Αγάπης» περιλάμβανε πεζοπορία, ποδηλασία καθώς και έρανο (Αρ. Άδειας Εράνου: Φ.Π.16/2021) από τη λέσχη μοτοσικλετιστών της «BMW Motorrad Riders Cyprus», υπέρ της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού».

 


Με την άφιξη όλων των συμμετεχόντων στο μοναστήρι τελέστηκε παράκληση προς τους Αγίους Αναργύρους. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού Αλέκο Σπανό, τον πρόεδρο της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου – (ΟΠΡΕΠΟ) Αντώνη Δημητριάδη και από τον επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη.

 


Επιστρέφοντας στη Στέγη, έγινε η υποδοχή των μοτοσικλετιστών της λέσχης «BMW Motorrad Riders Cyprus» Η πορεία των μοτοσικλετιστών στις γύρω κοινότητες συνόδευσε η διευθύντρια Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων Φοινιού και Αναπήρων Φοινιού και μέλος της Λέσχης Βασιλεία Βασιλείου.

 


Ο πρόεδρος Νεόφυτος Λεμεσιανός και ο αντιπρόεδρος  Άντρος Πετρίδης  της «BMW Motorrad Riders Cyprus», εξέφρασαν τον βαθύ τους θαυμασμό και τα θερμά τους συγχαρητήρια στη διευθύντριά, για την επιτυχία της «Πορείας Αγάπης» και για το έργο της στο χωριό.

 


Η όλη διοργάνωση αποτελεί μια προσπάθεια αφύπνισης και ευαισθητοποίησης του κοινού προς τα άτομα 3ης ηλικίας και των ατόμων με αναπηρίες, όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές όπου η προσβασιμότητα και οι συνθήκες διαβίωσης είναι δύσκολες.

 


Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης μέσα από εισφορές και τον περιφερειακό έρανο, θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση και στήριξη της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού».

 

 

 

Διαβάστηκε 577 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top