Η κοινότητα Λιμνατίου, θέλοντας να τιμήσει τον ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 Δημήτρη Χαραλάμπους τέλεσε το μνημόσυνό του, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Λιμνάτι.


 

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο βουλευτής Λεμεσού του ΔΗ.ΣΥ Νίκος Σύκας ο οποίος τόνισε πως «είναι καθήκον όλων μας, να κρατούμε ζωντανή τη μνήμη των θυσιών και των αγώνων των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας. Ο Δημήτρης Χαραλάμπους από το Λιμνάτι ήταν ένας από αυτούς».
 

Δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία στο μνημείο ηρώων και αντί στεφάνων έγιναν εισφορές για τη διαμόρφωση νου νέου χώρου τοποθέτησης του μνημείου ηρώων. Στους προσκεκλημένους δόθηκε κλωνάρι δάφνης για κατάθεση.


 

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιμνατίου, η οικογένεια του ήρωα, ο Εθνικός Σύλλογος Λιμνατίου και το Κέντρο Νεότητας του χωριού.

Διαβάστηκε 173 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top