Αναμένει από τους κοινοτάρχες για το πόσα δέντρα και τι είδη επιθυμούν.
 


Η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie, δείχνοντας για άλλη μια φορά την κοινωνική και περιβαλλοντική της ευαισθησία, αναλαμβάνει δράση για την αναδάσωση και αναγέννηση των περιοχών που πλήγηκαν από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου, δίνοντας ξανά ελπίδα στους κατοίκους των κοινοτήτων της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας.

 

 

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Το Θέμα», στο Lemesos Tv, ο πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie, Δρ. Χριστάκης Σεργίδης.

 


Μάλιστα, όπως μας είπε, η Medochemie κάνοντας πράξη τις εξαγγελίες της, απέστειλε ήδη επιστολές στους κοινοτάρχες των πληγεισών περιοχών, ζητώντας τους να ενημερώσουν για τον αριθμό και τα είδη των δενδρυλλίων που επιθυμούν να τους παραχωρηθούν, με βάση τη μορφολογία του εδάφους, στις συγκεκριμένες περιοχές.
Σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη, η εταιρεία στηρίζει ολόψυχα τους πληγέντες, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα, πως με αυτή την ενέργεια, θα βάλει το δικό της λιθαράκι στην επαναδημιουργία του περιβάλλοντος, στις καμένες περιοχές.

 


«Η Medochemie και το προσωπικό της, μαζί με τους κατοίκους των πυρόπληκτων κοινοτήτων, μπορούμε να ντύσουμε στα πράσινα τη μαύρη γη μας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι επιπτώσεις της οποίας, σύμφωνα με το Π.Ο.Υ. αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σεργίδης.

 


Υπενθυμίζεται ότι οι πυρκαγιές στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας, στις 4 Ιουλίου 2021, αποτέφρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους, σπέρνοντας τον όλεθρο και την καταστροφή, με τραγικότερη συνέπεια το θάνατο τεσσάρων συνανθρώπων μας.

 

 

Διαβάστηκε 998 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top