Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν για το νέο κοινοτικό κτήριο και Μουσείο του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 Στυλιανού Λένα, στην κοινότητα Χανδριών.

 


Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε τη χαρά και την τιμή να κόψει ο ίδιος την κορδέλα εγκαινιάζοντας αυτούς τους δύο σημαντικούς χώρους για την κοινότητα. «Ιδιαίτερα επιτρέψετε μου να πω, τα όσα έχω δει στον μικρό, αλλά εξαιρετικά σημαντικό μουσειακό χώρο προς τιμή του ήρωα Στυλιανού Λένα, περιποιούν τιμή για το Κοινοτικό Συμβούλιο όσο και για την Κοινότητα των Χανδριών και κάνουν περήφανη, για άλλη μια φορά, τη μαρτυρική μας χώρα. Τα ευρήματα, τα οποία αναδεικνύονται, είναι ευρήματα που δείχνουν ξεκάθαρα την ελληνικότητα αυτής της πατρίδας», ανέφερε στην ομιλία του.

xantria-7


Επιπρόσθετα, όπως είπε στον πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Χανδριών, πρέπει να ενταχθούν αυτά τα έργα στα προγράμματα εκπαίδευσης, για να λαμβάνουν γνώση τα παιδιά μας, οι μαθητές, της ιστορίας του τόπου μας ανάγλυφα.

 

xantria-4
 

xantria

Ο κ. Νουρής πρόσθεσε πως με την παρουσία του δείχνει ξεκάθαρα και έμπρακτα τη στήριξή του στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με πολλά έργα υποδομής και στις ορεινές μας περιοχές. «Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει εξαιρετική σημασία στο θέμα της αναβίωσης των ορεινών μας περιοχών, αλλά και του περιορισμού της αστυφιλίας, είτε με τα εξαιρετικά γενναιόδωρα μας στεγαστικά σχέδια, είτε ακόμα και με τα πολλά έργα υποδομής, τα οποία έχουν ήδη υλοποιηθεί στις ορεινές περιοχές και άλλα που τροχοδρομούνται», επισήμανε.

 


Τέλος, ξεκαθάρισε πως παρά τη στενότητα και την οικονομική δυσκολία που η πανδημία έχει επιφέρει, «η Κυβέρνηση δεν έχει μετακινηθεί καθόλου από την αναπτυξιακή της δραστηριότητα και από τον αναπτυξιακό της προϋπολογισμό».  

 

 

 

Διαβάστηκε 379 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top