Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Κυριάκου Παπαδόπουλου με τίτλο «Αμίαντος: Το διαμάντι του Τροόδους». Το Πολυδύναμο Κέντρο της κοινότητας γέμισε με κόσμο από τον Αμίαντο και όχι μόνο, ώστε να απολαύσει το ξεχωριστό αυτό βιβλίο.


Ο συγγραφέας έχει στο βιογραφικό του μια πλούσια συγγραφική δραστηριότητα και μέσα από το βιβλίο αυτό προσφέρει όλα όσα έμαθε από την τεράστια έρευνα που πραγματοποίησε για την περιοχή.


 «Αν θέλουμε να δώσουμε όπλα στα παιδιά μας να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος δεν υπάρχει πιο σοφός τρόπος από το να τους διδάξουμε την καταγωγή τους», αναφέρει ο συγγραφέας στο βιβλίο.


Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο οποίος κάνοντας αρχή στην ομιλία του ανέφερε πως πρόκειται για «ένα έργο, καρπός μεγάλου κόπου, μέσα από τις σελίδες του οποίου ξεδιπλώνεται η συσσωρευμένη γνώση ετών της τοπικής κοινωνίας του Αμιάντου. Γαντζωμένος στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους, ο Αμίαντος έχει μια μοναδική ιστορία να αφηγηθεί».


Δείτε όλες τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ


Παράλληλα, τόνισε πως η πορεία της ιστορίας του Αμιάντου, είναι απόλυτα συνυφασμένη με το μεταλλείο της περιοχής. «Σκιαγραφεί τις τραχιές και δύσκολες συνθήκες εργασίας της τότε εποχής στα ορυχεία, σε μία εποχή που οι άνθρωποι αναγκάζονταν να παλέψουν για την επιβίωσή τους. Η ανάγκη για ένα κομμάτι ψωμί δημιουργεί στην κοινότητα την αφετηρία μιας πορείας ακμής, η οποία όμως σύντομα, μέσα από τις συγκυρίες της εποχής, οδήγησε στην παρακμή», συμπλήρωσε.


Ο κοινοτάρχης Κρίτωνας Κυριακίδης ανέφερε πως εδώ και χρόνια το Κοινοτικό Συμβούλιο ήθελε να βάλει μπρος για την συγγραφή ενός βιβλίου, μιας και το χωριό κλείνει 100 χρόνια ζωής. Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο που διεξήγαγε μια μελέτη με πολύ κόπο.

 

 

Διαβάστηκε 540 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top