Το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα Φοινιού, διοργανώνει «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021, τιμώντας την 31η επέτειο της «Διεθνούς Ημέρας Ηλικιωμένων». Η πορεία περιλαμβάνει πεζοπορία, ποδηλασία καθώς και έρανο (Αρ. Άδειας Εράνου: Φ.Π.16/2021) από την λέσχη μοτοσικλετιστών της BMW Club Motorrad Riders Cyprus, για την οικονομική ενίσχυση της Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού.

 

Εισφορές

Εισφορές για την πεζοπορία και ποδηλασία μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά μέσω Internet Banking στον τραπεζικό λογαριασμό του Συμβουλίου στην Τράπεζα Κύπρου.

Name: SYMVOULIO KINOTIKIS EVIMERIAS PHINI

IBAN: CY32 0020 0195 0000 3570 1439 5135

Swift Code: BCYPCY2N

Για τον κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συνδράμει στον έρανο μας (Αρ. Άδειας Εράνου: Φ.Π.16/2021) παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει μαζί μας, για την προμήθεια και διάθεσή δελτίων εισφορών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΣΚΕ Φοινιού:

Τηλ. 96349216 / E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Δηλώστε συμμετοχή στην «Πορεία Αγάπης» και κάντε την εισφορά σας στο ΣΚΕ Φοινιού. Σας περιμένουμε με τα αθλητικά σας, τα ποδήλατά ή/και τις μοτοσικλέτες σας, στηρίζοντας τους ηλικιωμένους μας και τα άτομα με αναπηρίες της Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού.

 

skeporiaagapis

 

Η όλη δράση αποτελεί μια προσπάθεια αφύπνισης και ευαισθητοποίησης του κοινού προς τους ηλικιωμένους μας και των ατόμων με αναπηρίες όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, όπου η προσβασιμότητα και οι συνθήκες διαβίωσης είναι δύσκολες.

 

Στόχος πέραν από την οικονομική ενίσχυση και στήριξη της Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων της κοινότητας, η όλη εκδήλωση να καταστεί θεσμός για τα επόμενα χρόνια. Με την ευχή για τα επόμενα χρόνια όλο και περισσότεροι εθελοντές να συμμετέχουν στηρίζοντας τους ηλικιωμένους μας και τις ευάλωτες ομάδες της ευρύτερης περιοχής των ορεινών κοινοτήτων μέσα από τα υφιστάμενα και μελλοντικά προγράμματα Κοινοτικής Ευημερίας της Στέγης Ηλικιωμένων Φοινιού.

 

poreiaagapis-foini

 

Αφιερωμένη στην 3η ηλικία η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Η «Διεθνής Ημέρα Ηλικιωμένων» υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, τιμώντας τους ηλικιωμένους μας, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην «Πορεία Αγάπης», δίνεται η δυνατότητα σε όλους: εθελοντές, Φοινιώτες, τους φίλους μας και σε όλους τους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής των ορεινών κοινοτήτων να λάβουν μέρος, καλύπτοντας συνολική απόσταση 4χλμ από το προαύλιο του ΣΚΕ Φοινιού προς το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων μετ’ επιστροφής στο σημείο εκκίνησης.

 

Η «Πορεία Αγάπης» περιλαμβάνει:

 • Πορεία 4χλμ. (περπάτημα, περίπατο, ποδηλασία ή/και βόλτα με μοτοσικλέτα), από το προαύλιο του ΣΚΕ Φοινιού προς το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων μετ’ επιστροφής
 • Η εκκίνηση της πορείας θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 π.μ.
 • Όλοι οι τρόφιμοι ηλικιωμένοι του ΣΚΕ Φοινιού που θα λάβουν μέρος στην πορεία, το Συμβούλιο τους ΣΚΕ Φοινιού θα φροντίσει να επιστρέψουν στη στέγη οδικώς με ασφάλεια.
 • Όλοι οι πεζοπόροι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν πεζοί ή/και με αυτοκίνητο μαζί με τοις οικείους τους.
 • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής εκ μέρους των διοργανωτών.

 

poreiaagapis-foini-

 

Σεβόμενοι τους πεζοπόρους ηλικιωμένους μας που θα συμμετάσχουν με την άφιξη τους στο προαύλιο του μοναστηριού των Αγίων Αναργύρων, θα προσφερθεί πρόγευμα εκ μέρους του «Ομίλου Γυναικών Φοινιού». Εκ μέρους της «Εκκλησιαστικής Επιτροπής Φοινιού», θα τελεστεί εκκλησιασμός εκ μέρους του Πάτερ Δημοσθένη έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στους συμμετέχοντες να προσκυνήσουν και ξεκουραστούν. Η πορεία θα ολοκληρωθεί με επιστροφή των συμμετεχόντων στο προαύλιο του ΣΚΕ Φοινιού.

 

Στην περιοχή «Βούρνες» θα λειτουργήσουν ιατρικές υπηρεσίες και πρώτες βοήθειες. Εθελοντές θα διαθέτουν νερού στους περιπατητές, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές.

Για την ασφάλεια των εθελοντών η Αστυνομία Κύπρου θα φροντίσει για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας της όλης διαδρομής.

 

Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης μέσα από εισφορές και τον περιφερειακό έρανο θα διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση και τη στήριξη της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού».

 

Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Απαραίτητη η προσκόμιση Safepass για κάθε συμμετέχοντα. Εκ μέρους των διοργανωτών θα τηρούνται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα σύμφωνα με τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των:

Υπουργείο Εσωτερικών Κύπρου
Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κύπρου
Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου (ΟΠΡΕΠΟ)

 

Την εκδήλωση στηρίζουν:

 • BMW Club Motorrad Riders Cyprus
 • Αστυνομία Κύπρου

 

Οργανωμένα Σύνολα Φοινιού:

 • Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού
 • Εκκλησιαστική Επιτροπή Φοινιού
 • Όμιλος Γυναικών Φοινιού
 • Κέντρο Νεότητας Φοινιού
 • Σύνδεσμος Αποδήμων & Φίλων Φοινιού

Διαβάστηκε 312 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top