Ακόμη ένα σημαντικό έργο υποδομής για δύο μεγάλες κοινότητες της μείζονος Λεμεσού παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, μετά την υπογραφή του συμβολαίου Ε17Γ. Το συμβόλαιο, αξίας €1.638.800 (πλέον ΦΠΑ,) ανατέθηκε, μετά από ανοικτό διαγωνισμό, στην εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. και προνοεί τον σχεδιασμό, την κατασκευή τη λειτουργία και τη συντήρηση δύο αντλιοστασίων τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου του Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων στις κοινότητες Πύργου κα Παρεκκλησιάς.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΣΑΛΑ θεωρεί το έργο αυτό ως ένα σημαντικό έργο υποδομής για τις δύο μεγάλες κοινότητες, καθώς επίσης ως ένα σημαντικό βήμα προς την πρόοδο, την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.

 

simv-pyrgosparekkli-

 

Οι κατασκευαστικές εργασίες των δύο αντλιοστασίων και των υποδομών σύνδεσης τους με το κεντρικό σύστημα αποχέτευσης των Κοινοτήτων Πύργου και Παρεκκλησιάς, προγραμματίζεται να αρχίσουν τον Νοέμβριο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 μήνες περίπου.

 

Με την ολοκλήρωση των έργων και τη λειτουργία των αντλιοστασίων, οι Κοινότητες Πύργου και Παρεκκλησιάς, θα μπορούν να συνδεθούν με το δημόσιο αποχετευτικό σύστημα της μείζονος Λεμεσού.

 

simv-pyrgosparekkli

 

Διαβάστηκε 1712 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top