Για την επιστροφή των νέων στα χωριά μας μίλησε στη «Λ» και ο κοινοτάρχης Κυπερούντας Γιώργος Παναγιώτου, ο οποίος τόνισε πως το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, είναι η εύρεση εργασίας.

 


«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αναζωογόνηση της υπαίθρου με επιχειρήσεις, αφού αυτό συνεπάγεται με θέσεις εργασίας για να μπορέσουν όσοι επιστρέψουν να εργάζονται κάπου κοντά», επισήμανε.

 


Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στο οδικό δίκτυο το οποίο πρέπει άμεσα να βελτιωθεί, καθώς «η απόσταση από την πόλη είναι μεγάλη και εάν τύχει να έχεις μπροστά σου ένα λεωφορείο ή ένα φορτηγό θα ξοδέψεις διπλάσια ώρα για να πας στη δουλειά σου», είπε. 

 


Όσον αφορά τα στεγαστικά σχέδια, ο κ. Παναγιώτου δήλωσε πως ήδη κάποιοι νέοι έχουν επιστρέψει και έχουν ενδιαφερθεί να κτίσουν στο χωριό το σπίτι τους, όμως προς το παρόν απορρίπτονται από το σχέδιο, λόγω του κριτηρίου που έχει τεθεί να κτίζονται σπίτια μόνο σε οικιστική ζώνη. «Η οικιστική ζώνη σε εμάς αλλά και σε όλες τις κοινότητες είναι κυκλική. Έτσι ζητούμε επέκταση του επιδόματος και σε αυτούς που χτίζουν στα όρια της Κυπερούντας», υπογράμμισε.

 


Ο κ. Παναγιώτου μας ανέφερε ότι ήδη γύρω στα έξι νέα ζευγάρια άρχισαν να κτίζουν στην κοινότητα. «Δεν είναι αποθαρρυντικά τα στοιχεία, φτάνει και εμείς όλοι να βοηθήσουμε αυτούς τους νέους να μείνουν στα χωριά μας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κοινοτάρχης.

 

 

Διαβάστηκε 513 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top