Την αίγλη που είχε παλαιότερα το Κοιλάνι έχει ως όραμά του να επαναφέρει ο κοινοτάρχης του Κυριάκος Κυριάκου Χ’ Χαραλάμπους.

 
Σε δηλώσεις του στο Lemesos Tv, o κ. Χ’ Χαραλάμπους σημειώνει ότι με την ολοκλήρωση του δρόμου Λεμεσού – Τροόδους θα μπορούν οι κάτοικοι σε δέκα μόλις λεπτά να είναι στο χωριό. «Οπότε νομίζω η νεολαία πρέπει να έρθει να επενδύσει στο χωριό, γιατί και με τα μέτρα που δίνονται τώρα από την κυβέρνηση, μπορούν να εξασφαλίσουν μέχρι και €60.000 για να χτίσουν στο χωριό νεαρά ζευγάρια», συμπλήρωσε.


Σε ερώτηση μας εάν μέχρι στιγμής έχει υπάρξει ενδιαφέρον, ο κοινοτάρχης αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πρόβλημα του στεγαστικού σχεδίου, που είναι το κριτήριο του να ανεγερθούν κατοικίες εντός οικιστικής περιοχής.
«Ευνοήθηκαν περισσότερο οι πιο χαμηλές περιοχές που έχουν οικόπεδα. Οι περιοχές όπως το Κοιλάνι, που η οικιστική περιοχή είναι ο πυρήνας του χωριού, οι νέοι δεν μπορούν να αγοράσουν απ’ αυτούς που έχουν παλιά σπίτια γιατί δεν τα πωλούν ή δεν μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια αν δεν είναι μέσα στον πυρήνα, οπότε και έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα», τόνισε.


Συνεχίζοντας ο κ. Χ’ Χαραλάμπους δήλωσε ότι ο ίδιος εισηγήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών όπως δίνει άδεια κατ’ εξαίρεση, με τη σύμφωνη γνώμη των κοινοταρχών, σε περιπτώσεις όπου τα τεμάχια των αιτητών είναι κοντά σε οικιστική ζώνη και διαθέτουν ρεύμα και νερό.


«Αφού θέλουμε να φέρουμε τους νέους πίσω, πρέπει να υπάρχουν χαλαρώσεις, ιδίως για περιοχές όπου υπάρχει υψόμετρο», σημείωσε.

 

 

Διαβάστηκε 1190 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top