Αδικίες εντοπίζει ο κοινοτάρχης Ομόδους Ευγένιος Μιχαήλ, στο νέο στεγαστικό σχέδιο που εξήγγειλε η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο για αναζωογόνηση της υπαίθρου. Σε δηλώσεις του στη «Λ», ο κ. Μιχαήλ αναφέρεται συγκεκριμένα στο κριτήριο που υπάρχει, ότι για να κτίσουν τα νέα ζευγάρια το τεμάχιο τους πρέπει να βρίσκεται σε οικιστική ζώνη.


«Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι δικαιούται να πάει να χτίσει ο καθένας όπου θέλει, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιοι μπορεί να έχουν τεμάχιο σε γειτνιάζοντες κατοικίες, άρα υπάρχει ρεύμα και νερό, παρ’ όλα αυτά το δικό τους τεμάχιο να είναι εκτός οικιστικής. Αυτό θεωρώ ότι είναι μια από τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθεί υπόψη στο νέο σχέδιο», συμπλήρωσε.


Η κοινότητα Ομόδους παραμένει σταθερή τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τον πληθυσμό της, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει οποιαδήποτε πληθυσμιακή αύξηση, σημειώνει ο κοινοτάρχης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι αυτό που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια και δίνει ελπίδα για την αύξηση του πληθυσμού του χωριού, είναι το γεγονός ότι πολλοί νέοι αναλαμβάνουν πλέον τις επιχειρήσεις, τις μικρές βιοτεχνίες των γονιών τους.
«Αυτό ήταν για μένα ευχάριστο. Είδαμε σε φούρνους, σε οινοποιεία, σε εστιατόρια, σε ιδιόκτητες δηλαδή επιχειρήσεις, να αναλαμβάνουν τα παιδιά. Το θέμα είναι, στο μέλλον αυτά τα παιδιά όταν παντρευτούν, να μείνουν ως μόνιμοι κάτοικοι», πρόσθεσε. 

 

 

Διαβάστηκε 1256 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top