«Στη Βάσα Κοιλανίου επέστρεψαν οι νέοι, όχι με κίνητρα του κράτους, αλλά με κίνητρα από την κοινότητα», είπε ο πρόεδρος του χωριού Μιχάλης Μοσφίλης, κάνοντας αρχή στις δηλώσεις του. 


Για παράδειγμα, «δημιουργήθηκαν δυο καφετέριες ώστε να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους,  ενώ χάρη στη συμβολή φίλων και χωριανών αγοράστηκε μικροφωνική εγκατάσταση για να κάνουμε τις εκδηλώσεις», τόνισε.


Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως η Βάσα Κοιλανίου, ίσως είναι το μοναδικό χωριό που έχει μικρή αλλά σταθερή αυξητική τάση και τους περισσότερους νέους που είναι μόνιμα διαμένοντες. Πιο συγκεκριμένα όπως είπε, υπάρχουν 30 παιδιά, τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πάχνας, του Ομόδους και της Αυδήμου.


Όσον αφορά τα κίνητρα που έδωσε η κυβέρνηση, επισήμανε πως δεν ευνοούν την κατάσταση, «διότι οι περισσότεροι δεν έχουν μέσα στο χωριό περιουσία ή οικόπεδο, αλλά έχουν εκτός οικιστικής περιοχής. Τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα στο υπουργείο και είπαν ότι θα το δουν του χρόνου ξανά, για να εντάξουν και εκτός της οικιστικής περιοχής οικόπεδα, για ανέγερση μόνιμης κατοικίας». 

 

 

Διαβάστηκε 950 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top