Οι νέοι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα χωριά μας αλλά θέλουν κι άλλα κίνητρα, αναφέρει από πλευράς του ο κοινοτάρχης Αγρού Μιχάλης Κωνσταντινίδης. Σε δηλώσεις του στη «Λ», ανέφερε πως το υπάρχον σχέδιο δίνει το κίνητρο των €50.000 – €60.000, αλλά το πρόβλημα έγκειται ότι για να εγκριθούν πρέπει το τεμάχιό τους να είναι σε οικιστική ζώνη Η. 


«Αντιλαμβάνεστε, ένας που έχει αγροτεμάχιο το οποίο είναι δίπλα από μία οικιστική περιοχή, έχει πρόσβαση και μπορεί να κτίσει, αφού δικαιούται το 10%, ενώ εξασφαλίζει πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής, δεν εγκρίνεται στο σχέδιο. Πρέπει αυτό να διορθωθεί, διότι δεν έχουν όλες οι κοινότητες οικόπεδα, έχουμε χωράφια που είναι δίπλα σε οικιστικές περιοχές», επισημαίνει ο κ. Κωνσταντινίδης.


Όσον αφορά τον Αγρό, ο κοινοτάρχης μας είπε πως ήδη πέντε νέα ζευγάρια έχουν κάνει αίτηση του σχεδίου για ανέγερση μόνιμης κατοικίας και αναμένουν την έγκριση από το κράτος. 
«Η κοινότητα μου έχει αναζωογονηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, αφού ήμασταν κάπου 800 κάτοικοι και τώρα είμαστε γύρω στους 816. Δηλαδή έρχονται ζευγάρια που παντρεύονται και δημιουργούν τις οικογένειες τους», συμπλήρωσε.


Επιπρόσθετα, ο κοινοτάρχης Αγρού σημείωσε πως οι νέοι για να επιστρέψουν πίσω θέλουν κι άλλα κίνητρα, με κυριότερο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας πρέπει να ανοίξουν μικρές βιοτεχνίες ή να ενδυναμωθούν οι υπάρχουσες. Ο Αγρός κρατήθηκε τόσα χρόνια σε ένα σταθερό επίπεδο γιατί υπάρχουν αυτά που προανέφερα», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινίδης.


Ο κοινοτάρχης Αγρού συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στο οδικό δίκτυο Λεμεσού  - Τροόδους που ήδη υλοποιείται, λέγοντας πως αυτός ο δρόμος τετραπλής κατεύθυνσης, μπορεί να γυρίσει και «μπούμερανγκ» εναντίον των κοινοτήτων. Ερωτηθείς γιατί το πιστεύει αυτό, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «θα κόψουν 5.000 πεύκα για να κάνουν έναν δρόμο τετραπλής κατεύθυνσης με αποτέλεσμα να χαθεί η ομορφιά του. Γιατί να ‘ρθει κάποιος να κτίσει στο χωριό, όταν θα θέλει να δώσει διπλάσια χρήματα για να φτιάξει τοίχους αντιστήριξης και να μη μείνει στη Λεμεσό, αφού μόνο σε 20 λεπτά θα είναι εδώ; Μπορεί να λειτουργήσει και μπούμερανγκ εναντίον μας όλο αυτό», κατέληξε στις δηλώσεις του.

 

 

Διαβάστηκε 730 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top