Ως παράδειγμα χαρακτήρισε την περίπτωση της Λόφου, ο κοινοτάρχης της Νίκος Σπύρου, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε ποιοτική ανάπτυξη, τόσο λόγω της αύξησης της επισκεψιμότητας του τουρισμού, της δημιουργία έργων υποδομής και διαφόρων άλλων, όσο και λόγω της αύξησης του πληθυσμού της, γεγονός που τον κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο.

 


«Όταν ανέλαβα κοινοτάρχης της Λόφου το 2017, οι κάτοικοι του χωριού ήταν 50 και σήμερα ανέρχονται στους 170-180. Μάλιστα, μετά από πάρα πολλά χρόνια, έχουμε ξανά σχολικό λεωφορείο στην κοινότητα», τόνισε.

 


Όπως είπε, πολλά νεαρά ζευγάρια επέλεξαν συνειδητά να κάνουν την πρώτη τους κατοικία στη Λόφου, είτε κτίζοντας είτε ενοικιάζοντας. Το θετικό είναι ότι μπορεί κάποιος να δουλεύει στην πόλη αλλά, να ζει στο χωριό. Τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο  στις γειτονικές κοινότητες και η αύξηση του πληθυσμού σημειώθηκε κυρίως από νεαρά ζευγάρια και όχι από συνταξιούχους, πρόσθεσε.

 


«Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ως συμβούλιο είμαστε στη διάθεσή τους όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να είμαστε συμπαραστάτες για οποιονδήποτε θέλει να μείνει μόνιμα στη Λόφου ή να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο χωριό», υπογράμμισε.

 


Αναφερόμενος στη στήριξη της κυβέρνησης, ο κ. Σπύρου είπε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, υπογραμμίζοντας το γεγονός όμως, «ότι από ιδρύσεως της Δημοκρατίας είναι η πρώτη φορά που στρατευμένα και συντονισμένα η Πολιτεία έχει εκπονήσει σχέδιο για την αναζωογόνηση των ορεινών μας περιοχών. Αυτό διαφαίνεται μέσα από τη λειτουργία του θεσμού του Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών ο οποίος επιτελεί ένα εξαιρετικό έργο, καθώς και από τα κονδύλια στήριξης των μόνιμων κατοίκων, που για την περίπτωση της Λόφου αντιστοιχούν σε 175 ευρώ ανά κατοικία. Το κυριότερο, που είχε μεγάλο ενδιαφέρον, είναι το σχέδιο που εξήγγειλε για νεαρά ζευγάρια για να χτίσουν την πρώτη τους κατοικία στην ύπαιθρο, όπου με το σχέδιο αυτό μπορεί μία οικογένεια με ένα μικρό παιδάκι να πάρει μέχρι και €50.000», σημείωσε.

 


Παράλληλα, ο κοινοτάρχης της Λόφου εξήγησε πως η τοπική κοινωνία, καθώς και οι διοικούντες έναν τόπο έχουν καταλυτικό ρόλο στην προσέγγιση που θα έχει στον τόπο. «Δηλαδή εμείς ως Κοινοτικό Συμβούλιο κι εγώ προσωπικά ως κοινοτάρχης με μεγάλη ευχαρίστηση αφιερώνω χρόνο σε όποιον θέλει να έρθει στη Λόφου να μείνει ή να δημιουργήσει επιχείρηση. Ακόμη και μαζί του στις υπηρεσίες πηγαίνουμε, μεριμνώντας να κάνουμε τη ζωή του κόσμου πιο εύκολη. Πολλές φορές η κρατική μηχανή αδυνατεί λόγω του βραδυκίνητου συστήματος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές δυσκολίες ακόμα και στο να αδειοδοτηθεί ένα σπίτι ή να βγουν άδειες λειτουργίας ενός μαγαζιού ή να γίνει μετατροπή της άδειας», επεξήγησε.

 


Όσον αφορά την πληθυσμιακή αύξηση που πέτυχε η Λόφου, ο κοινοτάρχης το χρεώνει εν μέρει και στα ψηλά ενοίκια που υπάρχουν στη Λεμεσό, δηλώνοντας πως «ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης είναι αστεία απόσταση. Στο εξωτερικό για να πάει κάποιος στη δουλειά του μπορεί να θέλει και δύο ώρες οδικώς. Αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα από όλα είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου και μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε τέλος.

 

 

Διαβάστηκε 1071 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top