Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού σε συνέχεια και της προηγούμενης σειράς διαλέξεων με θέμα τους Κυπριακούς Χορούς, που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία σε οκτώ κοινότητες, ταξίδεψε τον κόσμο της κυπριακής υπαίθρου στον χρόνο και τον τόπο για να θυμούνται και να συγκινούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Παρουσιάζοντας το θέμα «Ποιητικοί Διάλογοι.

 

 

Μαντινάδες και Τσιαττίσματα. Κύπρος – Κρήτη – Δωδεκάνησα», κοντά στους ανθρώπους της κυπριακής υπαίθρου, γίνεται ξεκάθαρος ο σεβασμός που τρέφουμε όλοι, τόσο προς το στοιχείο Κυπριακά Τσιαττίσματα και τις Μαντινάδες, όσο και προς τους γνήσιους εκφραστές της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης. 

 


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού Κωνσταντίνο Πρωτοπαπά, τα τσιαττιστά και οι μαντινάδες κατέχουν ξεχωριστή θέση στις τοπικές παραδόσεις της Κύπρου, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, όπως και οι λαϊκοί ποιητάρηδες.


Δείτε όλες τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ


Με το κλείσιμο των εκδηλώσεων όπου οι μαντιναδόροι και οι τσιαττιστές από την Κύπρο, την Κρήτη, την Κάρπαθο και την Ρόδο αντάμωσαν στις διάφορες κοινότητες αναδείχθηκε ότι οι παραδόσεις μας καλά κρατούν και περνούν στους νεότερους. Πλαισίωσε χορευτικά το συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού με χορούς από την Κάρπαθο, Κάσο, Ρόδο, Κρήτη και Κύπρο.

 


Τα Κοινοτικά Συμβούλια Λουβαρά, Πάχνας, Επταγώνια, και Αγίου Τύχωνα φιλοξένησαν με μεγάλη χαρά τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2021 που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ενός πολύ επιτυχημένου ετήσιου θεσμού που έχει καθιερωθεί για να φέρνει κοντά στους ανθρώπους της Κυπριακής υπαίθρου ποιοτικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές πολιτιστικές δράσεις. 

 

Διαβάστηκε 242 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top