Πληθώρα σχολίων και ερωτηματικών προκάλεσε η κοπή μεγάλου πευκόδεντρου στον Αγρό. Ένα θέμα που έφερε στην επιφάνεια ο μηχανολόγος μηχανικός κ.Ντίνος Νικολαΐδης προβάλλοντας το ερώτημα κατά πόσο ήταν αναγκαία η κοπή του ή αν μπορούσε να υπάρξει άλλη λύση (κλάδεμα ή μεταφορά του σε άλλο χώρο).

H θέση του Τμήματος Δασών
Από την ίδια στιγμή επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών κ.Αλεξάνδρου Χαράλαμπο που μας μετέφερε τα εξής. Πρώτον, για να κοπεί πιθανόν να εξασφαλίστηκε άδεια και δεύτερον, θα επανερχόταν με περισσότερες πληροφορίες γιατί δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Την Τετάρτη, 11 Αυγούστου, ο κ.Αλεξάνδρου μας ενημέρωσε ότι το δέντρο είχε «κλίση και κρίθηκε επικίνδυνο» για αυτό προχώρησαν σε άδεια για αποκοπή του.

«Φυτεύσαμε πάνω από 20 δέντρα»
Επιβεβαίωσε και ο κοινοτάρχης Αγρού κ.Κωνσταντινίδης Μιχάλης δηλώνοντας ότι «δεν είχαμε πρόθεση να κόψουμε το πράσινο ή να το ελαττώσουμε. Το τελευταίο διάστημα έχουμε φυτέψει στην γύρω περιοχή γύρω στα 20 δέντρα», τέλος μας ανέφερε ότι είναι σπουδαγμένος γεωπόνος και γνωρίζει, ενδιαφέρεται πολύ για το πράσινο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο εν λόγω πεύκος που κόπηκε. 

Διαβάστηκε 2788 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top