Με στόχο την προβολή της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο Λουβάρα σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, που απευθύνονται σε Κύπριους και ξένους επισκέπτες. 

 


Από 27 Ιουνίου μέχρι 31 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, το χωριό προσφέρει μία μεγάλη γκάμα εργαστηρίων, όπου ο κόσμος έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί δωρεάν, ώστε να έρθει πιο κοντά με την παράδοση του τόπου μας. Μικροί και μεγάλοι μέχρι στιγμής δίνουν το παρών τους και μαζί με την εκδρομή τους στα ορεινά, εκμεταλλεύονται τα εργαστήρια που προσφέρουν στιγμές δημιουργίας και χαλάρωσης.

 


Οι επισκέπτες της κοινότητας κάθε Κυριακή μπορούν να μάθουν χειροτεχνίες, να γευτούν και να προμηθευτούν διάφορα προϊόντα. Παράλληλα, τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν σε δωρεάν ξεναγήσεις που γίνονται στην περιοχή, από αδειούχο ξεναγό.

 

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ


 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της κοινότητας Πανίκος Καρκαλλής, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με απόλυτο σεβασμό στο ιδιαιτέρως πλούσιο φυσικό περιβάλλον του Λουβαρά, καθώς η κοινότητά μας έχει βραβευθεί επί τέσσερα συνεχόμενα έτη 2017 – 2020 ως «Πράσινη Κοινότητα» από το ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. «Επίσης να αναφέρω πως τα πλείστα των προϊόντων που θα προσφερθούν παράγονται στο χωριό, ενώ κάποια από τα εργαστήρια θα λειτουργούν με πρώτο υλικό που παράγεται στη φύση του Λουβαρά. Στο χώρο επίσης υπάρχουν σημεία συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να δροσιστεί από το πόσιμο, κρυστάλλινο νερό της βρύσης, χωρίς ν’ αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει εμφιαλωμένο νερό σε πλαστικά μπουκάλια», σημείωσε.

 

 

Διαβάστηκε 890 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top