Ρεπορτάζ ΑΛΦΑ/Όλγα Κωνσταντίνου

Η Αντίνα και ο Σέπτη είναι δυο νεαρά παιδιά από τη Ρουμανία που εδώ και επτά μήνες προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην κοινότητα του Αγρού. Μεταξύ άλλων, μπογιατίζουν, δεντροφυτεύουν, κλαδεύουν, συντηρούν τα πάρκα και καθαρίζουν τα μονοπάτια της φύσης που βρίσκονται στην περιοχή. Έφτασαν στην Κύπρο μέσω στου Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Σέπτη - Εθελοντής
Με λένε Σέπτη είμαι από τη Ρουμανία και είμαι εθελοντής εδώ για να βοηθήσω για το πράσινο στον Αγρό. Πρώτα ήθελα να δω μια άλλη χώρα μέλος της ΕΕ. Είμαι από τη Ρουμανία, σπουδάζω Αγροτική Ανάπτυξη και Αγροτική Οικονομία και για αυτό επέλεξα τον Αγρό. Ο Αγρός είναι το καλύτερο χωριό για να καταλάβω καλύτερα αυτόν τον τομέα- αντικείμενο και επέλεξα την Κύπρο.

Προσφέρουν πρακτικά στην κοινότητα και την ίδια ώρα αποκτούν νέες εμπειρίες και γνώσεις για την οικολογία, το περιβάλλον και όχι μόνο. Μέσω των δραστηριοτήτων που αναλαμβάνουν οι εθελοντές ενσωματώνονται με την τοπική κοινωνία, και γνωρίζουν παράλληλα την Κυπριακή κουλτούρα και τις παραδόσεις του νησιού.

Αντίνα - Εθελόντρια
Μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι επειδή μας καλωσόρισαν πολύ ωραία και έχουμε πολλές ωραίες εμπειρίες όπως το ψήσιμο της σούβλας και γνωρίζουμε την κοινότητα και πάμε γύρω από το χωριό, στα βουνά, κάνουμε κάποιες εκδρομές. Είναι πολύ ωραία από αυτή την άποψη.

Σέπτη - Εθελοντής
Μας προσκαλούν στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν και αισθάνομαι μέρος της κοινότητας, ενώ δεν είμαι ντόπιος. Και είναι πολύ όμορφος ο Αγρός, το βουνό βλέπεις μια πολύ ωραία θέα, ο καθαρός αέρας.

Η Αντίνα δεν αποκλείει το γεγονός μετά το τέλος του προγράμματος να μείνει για λίγο καιρό ακόμα στην περιοχή για να εργαστεί, μέχρι να βρει τον επόμενο της προορισμό, αφού στόχος της είναι να ταξιδέψει στον κόσμο.

Αντίνα - Εθελόντρια
Κέρδισα πολλά πράγματα σε σχέση με αυτά που έμαθα και διδάχθηκα πως να σκέφτομαι έξω από το κουτί και πως να ζω με ανθρώπους με διαφορετικές αντιλήψεις.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/ethelontries-apo-roymania-kai-ispania-ston-agro-dentrofyteyoyn-kai-mpogiatizoyn?fbclid=IwAR1hwyp6vKQkoA1GT6XIKhs4WRTVUS0N4UDIlUKxTqhiuEOtQjkaEN2m52I

Διαβάστηκε 1030 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top