Με ρίγη συγκίνησης ο απανταχού ελληνισμός τίμησε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων το 1821. Από τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει η κοινότητα Λόφου, η οποία με πανηγυρική δοξολογία στην εκκλησία Παναγίας Χρυσολοφίτισσας, τίμησε τους ήρωες του 1821 και ειδικότερα τον Ιωάννη Σταυριανό, ο οποίος ήταν ένας εκ των Κυπρίων πολεμιστών, που αγωνίστηκε υπέρ της ελευθερίας.

 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος έστειλε μήνυμα για συλλογικότητα και ομοψυχία στο εσωτερικό μέτωπο, με αφορμή την προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών.

 

Όπως δήλωσε, «στην παρούσα συγκυρία, εκείνο που έχει περισσότερο σημασία είναι τα μηνύματα μέσα από τον αγώνα του 1821 και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, ότι μέσα από την συλλογικότητα και την ομοψυχία μπορούν να επιτευχθούν στόχοι και είναι αυτό που απαιτείται και σήμερα».

lofou-2

Επιπρόσθετα, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στο σήμερα είπε πως, «λαμβάνοντας υπόψη τη συγκυρία, την προσπάθεια που γίνεται για επανέναρξη των συνομιλιών, τις συζητήσεις που γίνονται για το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων και το γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται ή διεξάγονται μέσα σε μια περίοδο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές, θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο του διαλόγου, με απόλυτο σεβασμό στις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικές απόψεις».

 

«Πρέπει, συνέχισε, όλοι να δούμε τη μεγάλη εικόνα «και η μεγάλη εικόνα είναι, πώς δημιουργούνται συνθήκες για απελευθέρωση της πατρίδας μας, για τερματισμό της κατοχής και επανένωσης, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ και τις αρχές και αξίες της ΕΕ», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

 

Μιλώντας για τη σημασία της 25ης Μαρτίου, ο κοινοτάρχης Λόφου Νίκος Σπύρου, τόνισε πως, «οι πρόγονοί μας ορκίστηκαν ‘Ελευθερία ή Θάνατο’ και επαναστάτησαν κατά της τουρκικής τυραννίας. ‘Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμε την επανάσταση’, είπε ο Γέρος του Μοριά».

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον ήρωα της κοινότητας, αφού όπως υπογράμμισε, «είναι μεγάλη τιμή να κατάγεται κάνεις από τη Λόφου, τον τόπο που γέννησε τον Ιωάννη Σταυριανό, ο οποίος ξεχώρισε ανάμεσα στους χίλιους κύπριους το 1821».

 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

lofou-3

 

Διαβάστηκε 414 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top