Η Πολιτεία και η Κυβέρνηση καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για αναβάθμιση και ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας σε όλη την Κύπρο, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία επιθεώρησε το μεσημέρι τον νέο περιφερειακό σταθμό της Αστυνομίας στην κοινότητα Πισσουρίου.


 
Η κ. Γιολίτη, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη και τις κοινοτικές αρχές, ενημερώθηκε για τις εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου που θα στεγάσει τον νέο περιφερειακό σταθμό, σημειώνοντας ότι «η παρουσία μας εδώ, σίγουρα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία αλλά και η παρούσα Κυβέρνηση για αναβάθμιση και ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας σε όλη την Κύπρο».Ανέφερε δε ότι «είναι σημαντικό να γίνονται και γίνονται αξιολογήσεις, ούτως ώστε να ξέρουμε ότι δημογραφικά και γεωγραφικά καλύπτεται η Κύπρος και μπορεί η Αστυνομία να ανταποκριθεί γρήγορα σε οποιοδήποτε περιστατικό μπορεί να συμβεί».
 


Κρίναμε, συνέχισε, πως ήταν αναγκαίο να γίνει περιφερειακός σταθμός στο Πισσούρι, μια περιοχή  μεταξύ Λεμεσού και Πάφου, με πολλούς κατοίκους, η οποία δέχεται πάρα πολλούς επισκέπτες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.


 
Σύμφωνα με την Υπουργό, ο νέος περιφερειακός σταθμός θα είναι έτοιμος σε λίγους μήνες, ενώ ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για τη δημιουργία και πυροσβεστικού σταθμού.


 
«Αυτή τη στιγμή, η περιοχή αυτή εξυπηρετείται από τον πυροσβεστικό σταθμό Πάχνας, ο οποίος είναι κάποιας απόστασης, περίπου 25 λεπτών από το Πισσούρι και θεωρήσαμε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει μια πιο άμεση ανταπόκριση, όταν χρειάζεται», συμπλήρωσε.


 
Πρόκειται για την υλοποίηση ενός αιτήματος της κοινότητας που εκκρεμούσε εδώ και 20 χρόνια περίπου, για αναβάθμιση του αστυνομικού σταθμού και  δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού, ανέφερε εξάλλου ο Επίτροπος Χαμπιαούρης, προσθέτοντας ότι η παρουσία της Υπουργού «αποδεικνύει ότι το κράτος πίστεψε στην αναγκαιότητα υλοποίησης των δυο έργων».
 


Ο κοινοτάρχης Πισσουρίου Λάζαρος Λαζάρου ευχαρίστησε την Υπουργό και την Κυβέρνηση για την άμεση προώθηση ενός διαχρονικού αιτήματος της κοινότητας.


 
ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 535 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top