Οι Βρετανικές Βάσεις επιβεβαίωσαν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού τους θ’ αρχίσει την 1η Μαρτίου. Το εμβόλιο θα προσφερθεί πρώτα σε άτομα που εμπίπτουν σε ευάλωτες ομάδες.

 

Το εμβόλιο AstraZeneca μεταφέρθηκε στην Αεροπορική Βάση Ακρωτηρίου σήμερα, Τετάρτη (24 Φεβρουαρίου) και θα χορηγηθεί με σταδιακή διαδικασία, σύμφωνα με τις οδηγίες που καθορίστηκαν από την Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Αξιωματούχοι των Βάσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι άτομα με υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό ή άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά εάν προσβληθούν με τον ιό, θα εμβολιαστούν πρώτοι.

 

Vretvas-emv-2

 

Σε αυτή τη φάση θα περιλαμβάνεται πρώτα το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, οι κλινικά ευάλωτοι άνθρωποι και οι άνω των 50 ετών, με τη δεύτερη δόση να αναμένεται να χορηγηθεί μεταξύ τεσσάρων και 12 εβδομάδων αργότερα.

 

Το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας της Βρετανίας θα συμπεριληφθεί επίσης στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

 

Παρά τα εμφανές καλά νέα, σχετικά με την άφιξη του εμβολίου, ο Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, Αρχιστράτηγος Rob Thomson, θέλησε να τονίσει ότι αυτό δεν είναι το τέλος της πανδημίας.

 

Εξήγησε: ‘’Είναι καλά νέα ότι οι Βρετανικές Δυνάμεις Κύπρου και η Διοίκηση των Β.Β είναι πλέον σε θέση ν’ αρχίσουν τη χορήγηση του εμβολίου στους πιο ευάλωτους ανθρώπους στην κοινότητά μας.

‘’Ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία καταπολέμησης αυτού του ιού, αλλά είναι μόνο ένα από τα μέσα μας για την καταπολέμηση της πανδημίας.

‘’Κοινωνική αποστασιοποίηση, φορώντας μάσκα προσώπου όπου απαιτείται και όλα τα άλλα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ καθώς συνεχίζουμε να καταπολεμούμε αυτόν τον ιό μαζί με τους συναδέλφους και τους φίλους μας στην Κυπριακή Δημοκρατία’’.

 

Όλοι όσοι ανήκουν στην κατηγορία της Πρώτης Φάσης έχουν ήδη ενημερωθεί από το ιατρικό προσωπικό των Β.Β.  Οι λεπτομέρειες της Δεύτερης Φάσης θα ακολουθήσουν σε εύθετο χρόνο και θα αντικατοπτρίζουν τη διαδικασία του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Διαβάστηκε 337 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top