«Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κοινότητα και το οποίο ασφαλώς είναι και το πρόβλημα όλων των ημιορεινών και των ορεινών κοινοτήτων, είναι η γήρανση του πληθυσμού, αφού το 80% και πλέον από το σύνολο των 450 περίπου κατοίκων του χωριού μας, είναι ηλικίας πέρα των 75 χρόνων», ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λάνιας Μιχάλης Παπαελισσαίου.

 

Όπως μας εξήγησε ο κοινοτάρχης, οι λιγοστοί νέοι εργάζονται στη Λεμεσό και πηγαινοέρχονται καθημερινά. Η ηλικιακή κατάσταση των κατοίκων εξυπακούει και περισσότερα προβλήματα υγείας, τα οποία όμως όπως είπε, αντιμετωπίζονται σε ικανοποιητικό βαθμό με την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

 

Αναφερόμενος στο θέμα των μόνιμων κατοίκων τόνισε ότι για την δική τους κοινότητα παρατηρείται τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο μια τάση προτίμησης για μόνιμη κατοίκηση από οικογένειες που δεν έχουν καμία σχέση με το χωριό. «Γύρω στα 250 άτομα έχουν εγκατασταθεί εδώ σε ενοικιαζόμενες ή αγορασθείσες κατοικίες και είναι κατά το πλείστον νεαρά ζευγάρια με παιδιά. Στο ερώτημα τι είναι αυτό που τους ώθησε να εγκαταλείψουν την πόλη και να εγκατασταθούν σε ένα χωριό, όλων η απάντηση είναι περίπου η ίδια. «Η ακρίβεια της ζωής, ο θόρυβος της πόλης και η αναζήτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής σε ένα υγιεινό περιβάλλον». Η θετική αυτή εξέλιξη ίσως να είναι και η ευκαιρία ανανέωσης και αύξησης του πληθυσμού προς όφελος της κοινότητας μας», συμπλήρωσε ο κ. Παπαελισσαίου.

Διαβάστηκε 743 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top