Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «Λεμεσός», ο κοινοτάρχης Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς Μιχάλης Ιωακείμ. Ο τοπικός άρχοντας αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα όσα αφορούν το χωριό, τα έργα που πραγματοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται, καθώς επίσης έκανε και έναν απολογισμό για τη θητεία που διένυσε μέχρι σήμερα.

 

Ο κ. Ιωακείμ αναφέρθηκε στις επισημάνσεις και προτάσεις του ρυθμιστικού σχεδίου της κοινότητας, αφού όπως μας αποκάλυψε το Κοινοτικό Συμβούλιο έκτισε μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης, που έχει δυο άξονες δράσης. Η πρώτος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καλύπτοντας ελλείψεις σε υποδομές που έχουν επισήμανση. Ο δεύτερος είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές για φιλοξενία εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης προωθήθηκε μια σειρά με έργα. Κάποια έχουν υλοποιηθεί και άλλα είναι σε εξέλιξη, με το πιο σημαντικό να είναι η παραχώρηση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο ΤΕΠΑΚ για δημιουργία διεθνούς ερευνητικού κέντρου εικαστικών Τεχνών. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται τα κατασκευαστικά έργα για ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας. Ολοκλήρωση μελέτης αναμένει το Μουσείο Λαογραφικής Παραδοσιακής Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μονοπάτι της Φύσης, η αναβάθμιση του Κοινοτικού Γηπέδου, η ανοικοδόμηση παραδοσιακού ελιόμυλου και πολλά άλλα.

 

Ολοκληρώνοντας φέτος 12 χρόνια στο τιμόνι του Κοινοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ιωακείμ έκανε τον απολογισμό του, αναφέροντας μια σειρά από σημαντικά έργα, τα οποία έχουν δώσει την προοπτική για ανάπτυξη  και ευημερία του χωριού.

 • Διαχωρισμός δεκαέξι οικοπέδων τα οποία παραχωρούνται σε νέα ζευγάρια για μόνιμη κατοικία.
 • «Απεγκλωβισμό» αρκετών περιοχών με κατασκευή δρόμων, επέκταση του δικτύου ΑΗΚ και Υδατοπρομήθειας, που στόχο έχουν να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες για την αξιοποίηση των τεμαχίων τους οικιστικά.
 • Το κοινοτικό κολυμβητήριο με τους χώρους αναψυχής
 • Αναβάθμιση του εκδρομικού χώρου, το 2011 και το 2020
 • Δημιουργία μονοπατιού μελέτη της φύσης (Άγιος Γεώργιος)
 • Κατασκευή δύο σημείων θέασης στον κύριο δρόμο Λεμεσού
 • Εξωραϊσμός παιδότοπου, γηπέδου καλαθόσφαιρας, ποδοσφαίρου και των χώρων στάθμευσης
 • Ασφαλτόστρωση και διαπλάτυνση δρόμων
 • Αναβάθμιση και διαμόρφωση χώρων εκδηλώσεων.
 • Νέο κτήριο κοινοτικών υπηρεσιών και μέρος Κεντρικής Πλατείας (Κοινοτικό Ιατρείο, Βιβλιοθήκη, Κέντρο Πληροφόρησης, αποθηκευτικοί χώροι.)
 • Επέκταση του αποχετευτικού δικτύου.
 • Ανακατασκευή δρόμου (Γέφυρα) για προστασία του Μνημείου Εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
 • Εξωραϊσμός του πυρήνα

ag-ioannis-3-of-4

 

Ακόμη, ο κ. Ιωακείμ μας αποκάλυψε πως τα τελευταία χρόνια έγιναν προσπάθειές με έργα υποδομής και εκδηλώσεις, ώστε να δοθεί το έναυσμα προς την εξέλιξη έργων για καταλύματα αγροτουρισμού στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς. «Για οικονομική βοήθεια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν τα σχέδια αγροτουρισμού που παρέχονται από το κράτος.  Πρόσφατα, είχαμε συνάντηση στην κοινότητά μας με τον υφυπουργό Τουρισμού και τον επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων, οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον για  να συμβάλουν στις προσπάθειές μας», υπογράμμισε.

 

«Το μήνυμά μου προς τους χωριανούς κατοίκους και απόδημους, είναι να τους καλέσω να συμβάλουν στις προσπάθειες που καταβάλουμε για ευημερία και ανάπτυξη της κοινότητάς μας, ενώ προσκαλώ ντόπιους και ξένους επισκέπτες να έρθουν για να θαυμάσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές και την εγκάρδια μας φιλοξενία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εφημερίδα Λεμεσός που προβάλλει την κοινότητά μας», είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Διαβάστηκε 1129 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top