Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε πως ένα ξύλινο τρίγωνο σπιτάκι στο χωριό Διερώνα έχει κλέψει τις εντυπώσεις και κατακλύζεται από χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν να το επισκεφθούν και να βγάλουν φωτογραφίες.

 

Ποια είναι όμως η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό; Η εφημερίδα «Λεμεσός» επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη της περιοχής Βάσο Μενελάου, ο οποίος μας ανέφερε πως το συγκεκριμένο σπιτάκι έχει φτιαχτεί από δύο φίλους που μένουν στη Λάρνακα, εδώ και δεκατρία χρόνια.

 

Μάλιστα, ο κ. Μενελάου ανέφερε πως λόγω της ιδιομορφίας του περιβάλλοντος, το σπιτάκι είναι στην κυριολεξία κρυμμένο μέσα στα πεύκα και γι’ αυτό το λόγο δεν το εντόπισαν νωρίτερα οι επισκέπτες. «Παρ’ όλο που έχουμε και το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία κοντά στο σπιτάκι, το οποίο και λειτουργούμε κάθε χρόνο στη γιορτή του, εντούτοις ο κόσμος δεν το εντόπιζε εύκολα», επισήμανε.

 

Ερωτηθείς εάν οι επισκέπτες σέβονται το περιβάλλον, ο κοινοτάρχης μας απάντησε πως οι πλείστοι είναι συνειδητοποιημένοι και μόνο μια μικρή μερίδα «ανεγκέφαλων» είναι αυτοί που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Ο κ. Μενελάου τόνισε ακόμη ότι έχει τοποθετήσει για το λόγο αυτό και καλάθους στην περιοχή, ενώ υπάρχει και άτομο του κοινοτικού συμβουλίου το οποίο επιβλέπει και προτρέπει τον κόσμο να κρατά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Τέλος, ο κοινοτάρχης μέσω της εφημερίδας μας προτρέπει τους επισκέπτες όπως να σέβονται το περιβάλλον και να διατηρούν την περιοχή καθαρή. Παράλληλα, ανέφερε πως εκτός από το σπιτάκι αυτό, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται πιο κάτω, καθώς επίσης και το γεφύρι τους, το οποίο είναι 600 ετών, αλλά και τον νερόμυλο του χωριού.

Διαβάστηκε 1486 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top