Η φύση έχει προικίσει το Πισσούρι με πάμπολλες ομορφιές βουνό, θάλασσα, γκρεμούς, έντονη εναλλαγή τοπίου, γραφική πλατεία κ.λπ. Σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα της πόλης μας ο πρόεδρος της κοινότητας Λάζαρος Λαζάρου ανοίγει τα χαρτιά του μιλώντας για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό, τα έργα τα οποία προγραμματίζονται αλλά και όσα έχει πετύχει το Κοινοτικό Συμβούλιο μέχρι τώρα.  
 
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κοινότητα είναι η μετακίνηση εδάφους σε μια συγκεκριμένη οικιστική περιοχή, την περιοχή Λιμνών. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης για στήριξη της περιοχής και την υλοποίηση των προκηρύξεων του Υπ. Εσωτερικών για έναρξη έργων εντός του 2021 ύψους 33.000.000 ευρώ», τονίζει.
 
Με την ολοκλήρωση τεσσάρων χρόνων από την εκλογή του ο κοινοτάρχης αναφέρει ότι έχουν γίνει αρκετά σημαντικά βήματα για την πρόοδο του Πισσουρίου. «Έχουμε θέση σε λειτουργία το Πολυδύναμο Κέντρο με την καφετέρια του και αίθουσες συνεδριάσεων, προχωρήσαμε στην ανακαίνιση του Παλαιού Δημοτικού σχολείου, ανηγείραμε τοίχους αντιστήριξης και εξωραϊσμού μικρών χώρων πρασίνου, συντηρήσαμε και ασφαλτοστρώσαμε όλους τους δημόσιους δρόμους», αναφέρει.
 
Στην συνέχεια, επισημαίνει την δεντροφύτευση σχεδόν όλων των δημόσιων χώρων «που μπορούσε το Κ.Σ να πράξει», την απόκτηση νέων «αξιοπρεπών γραφείων» του Κοινοτικού Συμβουλίου, την έναρξη και στήριξη του προγράμματος ανακύκλωσης, την αποστράγγιση της περιοχής Λινιδίων και την δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών και μονοπατιών της φύσης (με αναγνώριση του κράτους  ανακήρυξε το χωριό Πράσινη Πρωτεύουσα Κύπρου 2019).
 
Ο κοινοτάρχης υπογραμμίζει επίσης την λειτουργία ενός σχεδίου κατ’ οίκον σίτισης συγχωριανών που το έχουν ανάγκη. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή και το ΣΚΕ. Το σχέδιο λειτουργεί άψογα, σύμφωνα με τον ίδιο, και στόχο του είναι η επέκτασή του.  
 
Τέλος, τονίζει ότι είναι «καθήκον όλων μας είναι να προστατεύσουμε την ομορφιά, να την εμπλουτίσουμε και να οργανώσουμε την λειτουργία αυτού του χώρου έτσι που να γίνει ένας ευλογημένος τόπος για να ζήσει κάποιος ή έστω να επισκεφθεί για να κρατήσει αξέχαστες εικόνες».
Έργα τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης:
Σχεδιασμός/αδειοδότηση για επέκταση πλακόστρωτου στο κέντρο της κοινότητας (Οδός Παλαιοσχολείου και Οδός Θερμοπυλών).
Εξωραϊσμός εισόδου της κοινότητας στην συμβολή Οδού Πάφου και Μακεδονίας.
Ανακαίνιση των παλαιών γραφείων Κ.Σ. και κοινοτικού καφενείου.
Δημιουργία περιφερειακού Αστυνομικού Σταθμού στο πρόσφατα ανακαινισμένο παλαιό Δημοτικό.
Δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή.
Δημιουργία Μουσείου Χαλουμιού.
Αναβάθμιση παραλιακού μετώπου (πύργος ναυαγοσωστών, φωταγώγηση, υπαίθριο γυμναστήριο).
Προώθηση Master plan στην παραλιακή περιοχή του κόλπου Πισσουρίου (Βασικό οδικό δίκτυο, χώρος στάθμευσης, διαχείρισης όμβριων υδάτων).
Προώθηση δημιουργίας νέου κοινοτικού γηπέδου στην περιοχή Τράχωνα σε γη που μας δώρισε η ιερά Αρχιεπισκοπή.
Δημιουργία παιδότοπου παρά το νέο δημοτικό σχολείο.
Διαβάστηκε 568 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top