Στο πλαίσιο υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λόφου, κ. Νίκος Σπύρου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, κ. Χαράλαμπος Διονυσίου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, για τη δημιουργία κατασκηνωτικού χώρου στη Λόφου.
"Εκφράζω την ευαρέσκεια και τη χαρά μου που νέοι άνθρωποι εργάζονται με όραμα και όρεξη για τον τόπο τους. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων", δήλωσε ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης. 

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη ο κοινοτάρχης της Λόφου ανέφερε στην «Λεμεσός» ότι: «η σημερινή μέρα για το χωριό, αποτελεί σταθμός για την ποιοτική ανάπτυξη του. Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση μου,  που ακόμα ένα όραμα τόσο προσωπικό όσο και παγκοινοτικό  παίρνει σάρκα και οστά. Ο κοινοτικός ξενώνας Λόφου δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι με μοναδικό σκοπό να φιλοξενεί μαθητές στην ιστορική μας κοινότητα. Κάτι που οι μόνιμοι κάτοικοι και οι απόδημοι το είχαν πραγματική ανάγκη αφού το δημοτικό μας σχολείο είχε κλείσει ήδη για πάντα από το 1973. Σήμερα είμαι πραγματικά περήφανος αφού μετά από 10 χρόνια το εν λόγω ακίνητο θα στολίζει την κοινότητα μας με ζωηράδα και παιδικά χαμόγελα».

Τέλος, τόνισε ότι θα ήταν παράλειψη του να μην ευχαριστήσει τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων που «στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης αφού στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης Τροόδους βρίσκεται δίπλα στις κοινότητες μας, καθώς και την Ομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας για τη μέχρι τώρα άψογη συνεργασία μας. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω δύο σπουδαίους άντρες για τη σύγχρονη ιστορία της Λόφου, χωρίς να είμαι υπερβολικός αφού τα έργα και οι πράξεις τους αποδεικνύουν καθημερινά την προσφορά προς τη κοινότητα μας. Αυτοί είναι ο Γεώργιος Δανός πρώην κοινοτάρχης Λόφου και τον επίτιμο πρόεδρο του συνδέσμου αποδήμων Λόφου κ. Άκη Θεοδώρου για τη συνεισφορά τους για τη δημιουργία του κοινοτικού ξενώνα Λόφου».

Διαβάστηκε 1353 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top