Στο πλαίσιο συνέντευξης του στην εφημερίδα Λεμεσός ο βουλευτής Λεμεσού Αντρέας Καυκαλιάς κατέκρινε την κυβέρνηση για  απουσία ενδιαφέροντος για την ύπαιθρο και τους μαθητές της. Ως παράδειγμα έδωσε τη μη υλοποίηση της απόφασης για ανέγερση περιφερειακού γυμνασίου στην ανατολική Λεμεσό.

 

«Παρόλo ότι έχει ληφθεί απόφαση από τον Φεβρουάριο του 2010 για την ανέγερση περιφερειακού γυμνασίου, εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν έχουν δρομολογηθεί έμπρακτα εκείνες οι ενέργειες από πλευράς Υπουργείου Παιδείας για υλοποίηση του έργου», τόνισε. 

 

Στην συνέχεια, αναφέρει ότι με σχετική ερώτηση απευθύνθηκαν στον αρμόδιο υπουργό,  ζήτώντας ενημέρωση σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση της εν λόγω απόφασης, του 2010, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα διακίνησης που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές για τη φοίτησή τους στα διάφορα εκπαιδευτήρια της Λεμεσού.


«Εξαιτίας της  στασιμότητας του θέματος,  παρά τις διαβεβαιώσεις ότι βρισκόταν στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και επειδή η απάντηση που λάβαμε, δεν είναι ικανοποιητική, αποφασίσαμε όπως επαναφέρουμε το ζήτημα αυτή τη φορά εγγράφοντας το στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς  συζήτηση», επισήμανε. 

 

Σημειώνεται, πως το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας καθότι θα καλύψει ανάγκες των κοινοτήτων Παρεκκλησίας, Αγίου Τύχωνα, Πύργου, Μονής, Πεντακώμου, Ασγάτας, Κελλακίου, Επταγώνιας, Πραστειού Κελλακίου, Αρμενοχωρίου, Βάσας Κελλακίου, Μοναγρουλίου, Καλαβασού, Διερώνας, Αρακαπά, Συκόπετρας, Σανίδας, Ζυγίου, Ακαπνούς και Μαρί. Παράλληλα, θα αποσυμφορήσει τα σχολεία στα οποία φοιτούν τώρα οι μαθητές της ανατολικής Λεμεσού.

Διαβάστηκε 1439 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top