Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Solidarity Coffee» (Καφές Αλληλεγγύης) που διοργάνωσε η οργάνωσης νεολαίας Υouth Dynamics. Αυτή η προσπάθεια αποτέλεσε μια καινοτόμο δράση, όπου οι συμμετέχοντες  πρόσφεραν καφέ στους συμπολίτες τους ως τρόπο προσέγγισης, διασύνδεσης και άρσης των εμποδίων και των στερεοτύπων. Οι άνθρωποι με διαφορετικό υπόβαθρο, μορφωτικό επίπεδο και καταγωγή κάθησαν μαζί, συνομίλησαν πίνοντας καφέ και παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια. Ετσι  δημιούργησαν νέες σχέσεις, δεσμούς και φιλίες.

 

Επίσης στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η ενημέρωση των  κατοίκων της περιοχής Τροόδους σχετικά με τις διάφορες πτυχές της πανδημίας, η υπενθύμιση για τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής καθώς και πως μπορούμε να προφυλάξουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους γύρω μας. 

 

Ο  καφές είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό ρόφημα. Είναι ένα στοιχείο κοινωνικότητας, μια σημαντική πτυχή της καθημερινότητας, δείγμα συντροφικότητας και ανθρώπινων σχέσεων.

Κάθε καφές αποτελεί και μια κοινωνική συνδιαλλαγή, μια πράξη αγάπης, μια μικρή ιστορία αλληλεγγύης.Το εγχείρημα βασίστηκε στην ειλικρινή διάθεση και επιθυμία των μελών της οργάνωσης Youth Dynamics να σταθούν μέσα από μια τόση απλή διαδικασία, δίπλα σε εκείνους που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Έτσι, το πρόγραμμα συνέβαλε στην ομαλή ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην τοπική κοινωνία και στην καταπολεμήση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φυλετικού μίσος. 

 

solidarity-4

 

Το πρόγραμμα «Solidarity Coffee» κράτησε 2 μήνες, μεταξύ Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2020 και στη διάρκεια του πραγματοποιήθηκαν τόσο συναντήσεις με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά. Σε αυτές συμμετείχαν πολλοί νέοι από την περιοχής Πιτσιλιάς αλλά και αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στα ορεινά.

 

solidarity-2

 

 

To πρόγραμμα «Solidarity Coffee» (Καφές αλληλεγγύης) διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου μέσω του προγράμματος ReCOVer20, το οποίο στηρίζει προγραμμάτα και δραστηριοτήτες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σε τοπικό επίπεδο, αναδεικνύοντας μέσα από αυτές το αίσθημα της αλληλεγγύης και της έμπρακτης στήριξης σε άτομα, σε ομάδες ατόμων και σε κοινότητες που έχουν επηρεαστεί με την κρίση της πανδημίας.

 

Διαβάστηκε 154 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top