Για το αναθεωρημένο νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής Υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάστηκε στις 16 Νοεμβρίου, τοποθετήθηκε η Ένωση Κοινοτήτων Λεμεσού και ο πρόεδρός της Λευτέρης Περικλή.

 

Όπως αναφέρεται σε επιστολή τους, χαιρετίζεται η τροποποίηση του σχεδίου από το Υπουργείο, με την εισαγωγή πρόσθετων κριτηρίων, τα οποία εξασφαλίζουν τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού κοινοτήτων και δει συμπολιτών μας.

 

«Ωστόσο και σε σχέση με την υποβολή παλαιότερου αιτήματος της ένωσης, το οποίο συζητήθηκε και σε κατ’ιδίαν συνάντηση του κ. Νουρή με το Διοικητικό Συμβούλιο της Επαρχιακής Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού, η Ένωση με επιστολή της προς τον αρμόδιο Υπουργό, θα ζητήσει την επανεξέταση του και ειδικότερα, της συγκεκριμένης πρόνοιας του σχεδίου που εξυπακούει ότι το τεμάχιο του ενδιαφερόμενου δικαιούχου προς στεγαστική ανάπτυξη πρέπει να οριοθετείται σε οικιστική ζώνη», τονίζεται στην επιστολή.

 

Αναλυτικότερα ο κ. Περικλή επισημαίνει στην εφημερίδα «Λεμεσός», πως η συγκεκριμένη πρόνοια θεωρείται άδικη και απαγορευτική προς αριθμό συμπολιτών μας στην ύπαιθρο, οι οποίοι δεν διαθέτουν κάποιο τεμάχιο σε οικιστική ζώνη, γεγονός που αυτομάτως τους αποκλείει από αυτού του είδους τα σχέδια που πρώτιστο στόχο έχουν την ενθάρρυνση νέων ανθρώπων να παραμείνουν στον τόπο τους . «Με τα ανύπαρκτα σημερινά κίνητρα, οι ορεινές και όχι μόνο κοινότητες έχουν ερημωθεί, γεγονός που πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να διαπιστώσει», ξεκαθαρίζει.

 

Όπως εξηγεί, στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί η επανεξέταση της συγκεκριμένης πρόνοιας του σχεδίου, ώστε να καταστεί και αυτή η κατηγορία συμπολιτών μας ως δικαιούχοι (βάση σχετικής έρευνας πάντοτε και τεκμηρίωσης ότι δεν κατέχουν κάποιο άλλο τεμάχιο και είναι το μοναδικό το οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν προς ιδιοκατοίκηση / των παιδιών τους).

 

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η Ένωση Κοινοτήτων Λεμεσού δεν τάσσεται σε καμία περίπτωση υπέρ της άναρχης ανάπτυξης στην ύπαιθρο, ωστόσο είναι ένα στοιχείο το οποίο θεωρεί ότι με την ενσωμάτωση αυστηρών δικλείδων ασφαλείας στο σχέδιο , μπορεί να ελεγχθεί.

Διαβάστηκε 370 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top