Ένα βιβλίο που θα καταγράφει όλη την ιστορία της κοινότητας, θα αποκτήσει η Σωτήρα Λεμεσού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Νίκο Νικολάου «στόχος είναι το χωριό να έχει γραμμένη την ιστορία του, ώστε να τη γνωρίσουν οι κάτοικοι».

 

Τη συλλογή, μελέτη και συγγραφή του, ανέλαβε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος θεωρείται επιτυχημένος στον τομέα του, αφού κατέγραψε την ιστορία σε αρκετά χωριά της Κύπρου. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σωτήρας του ανέθεσε αυτή την εργασία από το 2019 και όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης, υπάρχει άψογη συνεργασία με τον συγγραφέα, ώστε να του παραχωρήσουν ότι στοιχεία και αρχεία χρειάζεται.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, η ιστορία της Σωτήρας ξεκινά από το 5.000 π.χ., ενώ να θυμίσουμε πως στην περιοχή εντοπίζονται αρχαιολογικοί χώροι, υψηλής σημασία για το νησί.

 

«Είμαστε στο στάδιο προκήρυξης προσφορών για εκτύπωση του βιβλίου μέχρι τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιήσουμε και παρουσίασή του, όταν μας το επιτρέψουν τα μέτρα κατά του covid-19», κατέληξε.

Διαβάστηκε 495 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top