Στο πλαίσιο της προσπάθειας εφαρμογής ορθολογικών πολιτικών για τη διαχείριση αποβλήτων στην Κύπρο, ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, μαζί με τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Ανδρέα Γρηγορίου και μικρή ομάδα τεχνοκρατών, επισκέφθηκαν την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων στο Πεντάκωμο και τη μονάδα διαχείρισης Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ), την Σκύρα Βάσα Λτδ στο Μοναγρούλι.


Στην επίσκεψη που έγινε στο ΟΕΔΑ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων της επαρχίας Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια ο υπουργός ξεναγήθηκε στη Μονάδα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κυριότερο από τα οποία είναι η υψηλή υγρασία που περιέχεται στο δευτερογενές καύσιμο που παράγεται ως τελικό προϊόν από τη Μονάδα. 


Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών επίλυσης των προβλημάτων που αναδείχθηκαν, ώστε η Μονάδα να αδειοδοτηθεί το συντομότερο και να λειτουργεί αποτελεσματικά. 


Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην πρόθεση του Υπουργείου να συστήσει Ομάδα Παρακολούθησης, με ειδικούς εμπειρογνώμονες, για παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης που διέπει την ΟΕΔΑ Πεντακώμου, καθώς και των τεχνικών λύσεων που έχει προτείνει ο Ανάδοχος για αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί.

 

Διαβάστηκε 236 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top