Δυο κοπέλες από την Ισπανία και δύο αγόρια από την Ιταλία φιλοξενήθηκαν τους τελευταίους 11 μήνες στον Αγρό στο πλαίσιο του προγράμματος Εθελοντικής Υπηρεσίας, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps).

 

Οι 4 εθελoντές, πρόσεφεραν τις υπηρεσίες τους στον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Αγρού, ενώ απασχολούνταν σε διάφορους φορείς της κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα οι εθελοντές  βοήθησαν στην δημιουργία εκδρομικών χώρων, μονοπατιών και χώρων πρασίνου, δημιουργήσαν λαχανόκηπο, πραγματοποίησαν δεντροφυτέυσεις, συντηρήσεις πάρκων και καθαρισμό κεντρικών δρόμων του χωριού, διοργάνωσαν εκστρατείες καθαριότητας και ανακύκλωσης  ενώ παρείχαν  περιβαλλοντική  και μη τυπική εκπαίδευση στους κατοίκους. 

 

agros--7

 

Επίσης οι νέοι εθελοντές βοήθησαν στην αντιμετώπιση  των συνέπειών της πανδημίας από την νόσο covid19, αφού έφτιαξαν μάσκες και αντισηπτικά, ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις και δράσεις προλήψεις μετάδοσης του κορονοιού. Την περίοδο του κατ’ οικον περιορισμού οι εθελοντές έλαβαν μέρος σε διαδικτυακά σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης, συμμετείχαν στις εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεις που διοργάνωσε η Εθνική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, ενώ ετοίμασαν διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα για προώθηση του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

 

agros--1

 

Τα σχέδια εθελοντισμού παρέχουν τη δυνατότητα σε νέους ηλικίας 18-30 ετών να εκφράσουν την προσωπική τους δέσμευση προσφέροντας μη αμειβόμενες και πλήρους απασχόλησης εθελοντικές υπηρεσίας για διάστημα έως και 12 μηνών σε άλλη χώρα εκτός της Ε.Ε. Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης συνενώνει νέους που επιθυμούν να οικοδομήσουν μια κοινωνία με λιγότερους αποκλεισμούς, στηρίζοντας τα ευάλωτα άτομα και αντιμετωπίζοντας τις κοινωνικές προκλήσεις. Προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία και εξαιρετικές ευκαιρίες στους νέους που επιθυμούν να βοηθήσουν, να μάθουν και να εξελιχθούν.

 

agros--6

 

agros--4

 

Οι νέοι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν στο καθημερινό έργο οργανισμών που ασχολούνται με την ενημέρωση και τις πολιτικές για τη νεολαία, την προσωπική και κοινωνική/εκπαιδευτική ανάπτυξη των νέων, τη συμμετοχή τους στα κοινά, την κοινωνική περίθαλψη, την ένταξη των μειονεκτούντων, το περιβάλλον, τα προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης κλπ.  Οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης ενστερνίζονται τις αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και πιστεύουν στην επιδίωξη μιας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας που την χαρακτηρίζει ο πλουραλισμός, η απαγόρευση των διακρίσεων, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα.

 

agros--5

 

Διαβάστηκε 286 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top