Ως πρώτο στόχο έθεσε την καθαριότητα του χωριού του ο νέος κοινοτάρχης Δωρού Αντρέας Παναγίδης. Μιλώντας στην εφημερίδα «Λεμεσός» ανέφερε πως ήδη μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο ξεκίνησαν εκστρατεία γενικής καθαριότητας του χωριού.

«Ταυτόχρονα πρέπει να περάσουμε και το μήνυμα στου κατοίκους ότι η καθαριότητα εναπόκειται στους ίδιους, με καθαρισμό της ιδιοκτησίας τους», συμπλήρωσε.

Επίσης, ο κ. Παναγίδης δήλωσε πως η ανακύκλωση έχει σημαντικό ρόλο στην καθαριότητα του Δωρού και γι’ αυτό παρήγγειλαν, είπε, τους ειδικούς καλάθους για να μπορούν οι κάτοικοι να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα τους υλικά ανά κατηγορίες (πλαστικά, χαρτί, γυαλί κτλ).

Επιπρόσθετα, ο κοινοτάρχης επισήμανε πως με τη βοήθεια του επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη, πέτυχαν τη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Όπως εξήγησε, περιμένουν μελέτη η οποία θα τους εξακριβώσει πως θα γίνεται ακριβώς η διαχείριση, ενώ θα συμμετέχουν και οι γύρω κοινότητες.

Τέλος, σημείωσε πως θα καθοριστεί χώρος όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να τοποθετούν τα κλαδέματά τους, ενώ η κοινότητα ήρθε σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία, η οποία χωρίς καμία επιβάρυνση θα παίρνει αυτά τα κλαδέματα και θα τα επεξεργάζεται, ώστε να δημιουργεί βιοκαύσιμα. «Μέρος αυτού του νέου υλικού θα το φέρνει στον Δωρό για να το δίνουμε στους κατοίκους», τόνισε ο κ. Παναγίδης.

Διαβάστηκε 190 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top