Περισσότεροι από 100 εθελοντές κάθε ηλικίας θα συμμετέχουν στην εκστρατεία καθαριότητας Let's Do It Cyprus που θα διοργανωθεί στον Αγρό την επόμενη Κυριακή 1η Νοέμβριου 2020 στις 09:30 π.μ. στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας Let’s do it World.

 

Εθελοντές των οργανωμένων συνόλων του Κέντρου Νεότητας Αγρού, του Φιλοδασικού Συνδέσμου Αγρού, της οργάνωσης Youth Dynamics καθώς επίσης και ασυνόδευτοι νέοι, αιτητές Πολιτικού Ασύλου που διαμένουν στον Αγρό, θα μαζέψουν σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά κατά μήκος της Κοινότητας!

 

Οι εθελοντές θα διαμοιραστούν σε ομάδες και θα συμβάλλουν στην εκστρατεία, καθάριζοντας το εσωτερικό του χωριού αλλά και τις εξόδους που οδηγούν προς Λευκωσία, Λεμεσό και Τρόοδος.

 

Το Let’s do it Cyprus! αποτελεί μέρος της καμπάνιας Let’s Do It! World, μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ταυτόχρονα, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο. Για την χρονική περίοδο 2012-2017 η Κύπρος ήταν η 2η χώρα στην παραγωγή σκουπιδιών στην Ευρώπη με το ποσοστό αυτό να παραμένει σε επικίνδυνα ψηλά επίπεδα ακόμα και σήμερα. Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση αλλά και η ενεργή συμμετοχή του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αιειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος στη Κύπρο.

 

Η εκστρατεία καθαριότητας  αποτελεί μέρος της προσπάθειας των οργανωμένων συνόλων του Αγρού, στην κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη των νέων αιτητών πολιτικού ασύλου στην τοπική κοινωνία. Προς το σκοπό αυτό διοργανώνονται ενημερωτικά προγράμματα, εθελοντικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες για τους πρόσφυγες.  Οι δράσεις αυτές αποβλέπουν στη συμμετοχή των μεταναστών, εθνοτικών μειονοτήτων ή άλλων ομάδων (πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, ή άτομα με λιγότερες ευκαιρίες) με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων, την κοινωνική ένταξη και τον αθλητισμό.

 

Lets-Do-It-Cyprus-

 

Ταυτόχρονα με την εκστρατεία καθαριότητας θα διοργανωθεί και το «Solidarity Coffee» (Καφές αλληλεγγύης)  με την υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου μέσω του προγράμματος ReCOVer20, το οποίο στηρίζει προγραμμάτα και δραστηριοτήτες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σε τοπικό επίπεδο, αναδεικνύοντας μέσα από αυτές το αίσθημα της αλληλεγγύης και της έμπρακτης στήριξης σε άτομα, σε ομάδες ατόμων και σε κοινότητες που έχουν επηρεαστεί με την κρίση της πανδημίας.

 

Χώρος Συνάντησης: Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού

 

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τα πρωτοκολλά του Υπουργείου Υγείας.

 

12319475

 

Διαβάστηκε 430 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top