Σε ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα τους κατήλθαν σήμερα οι μαθητές του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολειού Αγρού, ζητώντας το διορισμό ενός ακόμη δασκάλου, ενώ ο Σύνδεσμος Γονέων προειδοποιεί με δυναμικότερα μέτρα.


 
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το σχολείο τους κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Στηρίξτε την ύπαιθρο και τα παιδιά μας με πράξεις, όχι με λόγια» «Ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα, ίση μεταχείριση,» και «Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού».
 


Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου, στη βάση του κανονισμού του συμπλέγματος  και συγκεκριμένα για έναν λιγότερο μαθητή, το σχολείο στερείται έναν δάσκαλο, με αποτέλεσμα τα παιδιά της 5ης και 6ης τάξης να κάνουν μαζί μάθημα στην ίδια αίθουσα.
 
Υπογραμμίζει δε ότι, με αυτά τα δεδομένα, είναι αδύνατη η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τήρηση αποστάσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών.
 

 

Οι γονείς καλούν για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα τους για στήριξη των μαθητών της υπαίθρου και να διορίσει έναν ακόμη δάσκαλο στο σχολείο, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα έγιναν παρόμοιες διευθετήσεις σε άλλα σχολεία που παρουσίαζαν ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα.
 

 

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από πλευράς Υπουργείου, μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ο Σύνδεσμος Γονέων προειδοποιεί με δυναμικότερες κινητοποιήσεις, ακόμη και επ’ αόριστο αποχή των μαθητών.
 

 

Της σημερινής ολοήμερης αποχής των μαθητών, είχε προηγηθεί, την περασμένη Δευτέρα, αποχή από τα μαθήματα για δυο διδακτικές ώρες.

 
ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 108 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top