Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον τρόπο εφαρμογής του συμπλέγματος και την αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα των παιδιών τους, πραγματοποίησαν οι οργανωμένοι γονείς του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Καλού Χωριού Λεμεσού, πρόβλημα το οποίο φαίνεται να βαίνει προς επίλυση.

 

Μετά από τη διαμαρτυρία στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο, οι γονείς έλαβαν τη διαβεβαίωση από τον Επιθεωρητή του σχολείου ότι το πρόβλημα βαίνει προς λύση και θα δοθούν οι ώρες που αφαιρέθηκαν από τους μαθητές Α’ και Β’ τάξης, για τα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και Μαθηματικών.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, Χρυστάλλα Ανδρέου, εξήγησε ότι γονείς και μαθητές δικαιώθηκαν, ενώ όλα αυτά έπρεπε να είχαν επιλυθεί χωρίς τη διαμαρτυρία, μετά από μια εβδομάδα έντονων διεργασιώ

 

Οι μαθητές έμειναν εκτός τάξεων για τις δύο πρώτες ώρες, αντιδρώντας στην απομείωση των διδακτικών ωρών για την Α’ και Β’ τάξη.

 

Με επιστολή του στον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού, καθιστούσε σαφή την έντονη αντίθεση στην εν λόγω αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος και υποστηρίζει ότι «τα σχολεία της υπαίθρου γίνονται σχολεία δεύτερης κατηγορίας».

 

Αναφερόταν, συγκεκριμένα, στο γεγονός ότι τα παιδιά της Β’ τάξης ολοκλήρωσαν μόλις 2/3 του διδακτικού χρόνου της Α’ τάξης λόγω της πανδημία, καθώς και ότι οι διδακτικές ώρες για τα ελληνικά και μαθηματικά μειώνονται σχεδόν στο μισό και για τα δύο τμήματα.

 

«Κανένας μαθητής του σχολείου μας δεν πρόκειται να καθίσει στο θρανίο εάν πρώτα δεν επιλυθεί το πρόβλημα», σημειώνεται στην επιστολή.

 

Πηγή: philenews.com

Διαβάστηκε 735 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top