Ο Κοινοτάρχης Πάχνας Ανδρέας Σάββα, ανακοίνωσε με μεγάλη του χαρά, την αποφαση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, για λειτουργία του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου στο χωριό, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021.

 

Στόχοι του ΠΟΝ

Η σταδιακή και καλά μελετημένη εισαγωγή του θεσμού του ΠΟΝ, θα συμβάλει ουσιαστικά στο στόχο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν) για ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας. Η χρησιμότητα του θεσμού του ΠΟΝ είναι σήμερα πλατιά αποδεχτή, γιατί μεταξύ άλλων:

 • Βοηθά στην ολόπλευρη καλλιέργειακαι ανάπτυξη του παιδιού.
 • Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να τύχουν καθοδήγησης από νηπιαγωγούς και άλλο εξειδικευμένο προσωπικό για περισσότερο χρόνο, με όλα τα ευμενή επακόλουθα.
 • Εμπλουτίζεται το αναλυτικό πρόγραμμα με θέματα που ικανοποιούν ειδικά ενδιαφέροντα των παιδιών αλλά και με δραστηριότητες που προάγουν την κοινωνικοποίησή τους,τη δημιουργικότητα, τη φιλαναγνωσία, την ερευνητική διάθεση, την αισθητική καλλιέργεια, τις πρακτικές ικανότητες κ.ά.
 • Παρέχονται ευκαιρίες, στα παιδιά, για αντιμετώπιση μαθησιακών καιά λλων δυσκολιών τους.
 • Προετοιμάζονται και οργανώνονται καλύτερα αθλητικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες, που εμπλουτίζουν τη σχολική ζωή, χωρίς να επηρεάζονται δυσμενώς οι άλλοι τομείς της σχολικής εργασίας.
 • Απαμβλύνεται η ανισότητα ευκαιριών που υπάρχει ανάμεσα σε παιδιά εύπορων και φτωχών οικογενειών, λόγω του φαινομένου των απογευματινών φροντιστηριακών μαθημάτων και άλλων δραστηριοτήτων.
 • Περιορίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες έξω από το σπίτι μητέρες, αναφορικά με την επίβλεψη των παιδιών τους.
 • Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά με «ειδικές ανάγκες» να βλέπουν, να μιμούνται τη συμπεριφορά των άλλων παιδιών στο παιχνίδι, στο φαγητό, στη δημιουργική εργασία και έτσι συνεργάζονται, συνυπάρχουν και μαθαίνουν αβίαστα.
 • Προλαμβάνεται και περιορίζεται η παιδική παραβατικότητα. Τα παιδιά απασχολούνται επωφελώς και δεν έχουν χρόνο να αναπτύξουν αντικοινωνική συμπεριφορά ή δράση.
 • Καταπολεμείται η τηλεθέαση και άλλες κακές συνήθειες.
 • Αξιοποιούνται τα σχολικά κτίρια και οι σχολικές εγκαταστάσεις όσο γίνεται περισσότερο χρόνο, πέρα από τη χρήση τους για τα κανονικά μαθήματα των παιδιών.

Διαβάστηκε 1152 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top