Αναδημοσίευση από "Φιλελεύθερο" - Της Παναγιώτας Χαραλάμπους   
 

 

Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι κοινοτήτων της Ανατολικής Λεμεσού που εδώ και μία δεκαετία είναι αναγκασμένοι να συμβιώνουν με χιλιάδες… σκουλήκια, τα οποία κατακλύζουν τα σπίτια και τις αυλές τους.
 
Το απεχθές φαινόμενο εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου δέκα χρόνια και επηρεάζει κυρίως τις κοινότητες Μονής, Πύργου, Παρεκκλησιάς, Μοναγρουλίου και Πεντακώμου.
 

 

Κάτοικος της κοινότητας Μονής με τον οποίο συνομίλησε το philenews ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα απευθύνθηκε στις Υγειονομικές Υπηρεσίες, αλλά και στο Κρατικό Χημείο και κατόπιν αναλύσεων και εξετάσεων που έγιναν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα σκουλήκια δεν είναι κομιστές ασθενειών και είναι ακίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, όπως ανέφερε, το πρόβλημα παραμένει και τα σκουλήκια πολλαπλασιάζονται.
 

 

Αρκετοί κάτοικοι των περιοχών αυτών πραγματοποιούν συχνούς ψεκασμούς στα σπίτια και τα υποστατικά τους για απομάκρυνση των σκουληκιών, ωστόσο αυτά επανεμφανίζονται, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει συντονισμένη προσπάθεια απομάκρυνσής τους.
 

 

Οι κάτοικοι απευθύνουν δραματική έκκληση στις τοπικές Αρχές και στα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες, όπως συντονισμένα προβούν σε ψεκασμούς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συλλογικά το πρόβλημα και να απαλλαγούν οριστικά από την ενοχλητική παρουσία των σκουληκιών.
 
Στο πιο κάτω βίντεο που μας απέστειλε κάτοικος της κοινότητας Μονής Λεμεσού η… «συγκομιδή» σκουληκιών σε μία μόνο ημέρα.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.philenews.com

 

Διαβάστηκε 5826 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top